Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διεκδικεί τη μονιμοποίηση του προσωπικού στις δομές για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών

Οι εργαζόμενοι απειλούνται με ανεργία και οι δομές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό καθώς οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες

Τη μονιμοποίηση του προσωπικού στις δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) διεκδικεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Παράλληλα, καταγγέλλει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει τις δομές «να λειτουργούν με τις επιδοτήσεις διαφόρων προγραμμάτων με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να δουλεύουν με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης!».

Το δίκτυο δομών περιλαμβάνει 44 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους και την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε «συνθήκες ομηρίας», με συμβάσεις, πολλοί από αυτούς ακόμα και για 10 χρόνια, «σε ένα τόσο ευαίσθητο δίκτυο δομών για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών», σχολιάζει η ΟΓΕ. Οι ισχύουσες σήμερα συμβάσεις λήγουν άλλες στις 30/6/2023 και άλλες στις 30/9/2023, «μιας και το 2023 αποτελεί έτος ολοκλήρωσης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 - 2020», από το οποίο συγχρηματοδοτείται το δίκτυο δομών. «Η κυβέρνηση τηρεί "σιγή ιχθύος", εγκαταλείποντας τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια, να ζουν με τον εφιάλτη της απόλυσης!», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

«Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και όλων των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), εξαντλείται σε διακηρυκτικού χαρακτήρα ευχολόγια. Παρά τις αυξανόμενες ανάγκες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, για μέτρα οικονομικής, κοινωνικής, νομικής και ψυχολογικής στήριξης των γυναικών - θυμάτων βίας και των παιδιών τους, όχι μόνο δεν έχει αναπτυχθεί το δίκτυο των δομών, αλλά αντίθετα συρρικνώνεται, καθώς δύο ξενώνες έκλεισαν (το 2018 και το 2020)», σημειώνει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της.

«Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων "φιλάνθρωπων". Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια σ' αυτούς που γεννούν τη βία κατά των γυναικών και την τρέφουν, ενάντια σε ΕΕ και κυβερνήσεις που θεωρούν κόστος τα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, προστασίας και στήριξης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφής βία, όπως θεωρούν κόστος και τη στελέχωση των συμβουλευτικών κέντρων και των ξενώνων», προσθέτει.

Η ΟΓΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις δομές της ΓΓΔΟΠΙΦ και διεκδικεί:

  • Αμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, στους Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους και στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900.
  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους (όπως ξενώνων, συμβουλευτικών κέντρων κ.λπ.), προστασίας του παιδιού και στήριξης της οικογένειας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ