Τρίτη 11 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση και ρεύμα!

Οργανώνονται και στην Κρήτη ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη προγραμματίζουν σήμερα Τρίτη εργατικά σωματεία, στήνοντας ασπίδα προστασίας σε λαϊκές οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση επειδή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους στις εταιρείες της Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης οργανώνει κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας «Ζενίθ» (26ης Οκτωβρίου, Σφαγεία), απαιτώντας να μη διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στο σπίτι εργαζόμενης που δουλεύει με σύμβαση 4ωρης εργασίας.

Οπως ενημερώνει η εργαζόμενη, ειδοποιήθηκε ότι πρόκειται να διακοπεί η παροχή αερίου, αφού αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμό 1.900 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.300 αφορούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής! Η Ενωση απαιτεί εδώ και τώρα να διαγραφεί το ποσό της κλοπής μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής και να μην τολμήσουν να κόψουν τη θέρμανση και το ρεύμα της εργαζόμενης.

Στην Κατερίνη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» οργανώνει κινητοποίηση στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, απαιτώντας να μη μείνει κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οπως καταγγέλλει, τις προηγούμενες μέρες ο ΔΕΔΔΗΕ για 378 ευρώ (!) προχώρησε στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτι ζευγαριού χαμηλοσυνταξιούχων με σοβαρές ασθένειες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Και ενώ τελικά ο άνεργος γιος της οικογένειας κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό και να αποπληρώσει τη ...θεόρατη οφειλή, η εταιρεία προχώρησε στην επανασύνδεση μόνο έπειτα από παρέμβαση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ ν. Πιερίας και αφού είχαν περάσει κάμποσες ώρες, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό ώστε οι επανασυνδέσεις να γίνονται άμεσα.

Σωματεία Ηρακλείου: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό!»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Παρασκευή η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατά των πλειστηριασμών και της ακρίβειας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για τη συγκρότηση της Επιτροπής από σωματεία, συνδικαλιστές και φορείς μίλησε ο Γιάννης Ξημεράκης, μέλος των ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΕΙΥΗ. Οπως εξήγησε, πρόκειται για πρωτοβουλία που σκοπό έχει να στηθεί ένα τείχος προστασίας για τα λαϊκά νοικοκυριά από τους τραπεζίτες και τα διάφορα «κοράκια». Και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω, να στηριχθούν στα σωματεία τους και να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με αυτά, να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με την Επιτροπή, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τα σπίτια μας, εμείς θα υπερασπιστούμε να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό».

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Επιτροπή: 2810280300, 6974153158, 6979151174, 6942957843

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς συγκροτήθηκε και στην Ιεράπετρα από σωματεία, με τρόπους επικοινωνίας: Τηλέφωνα 6932632656, 6979923003 και mail pleistiriasmoi1@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ