Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Παραμένουν καθηλωμένοι οι μισθοί τους

Από πρόσφατη διαμαρτυρία των πανεπιστημιακών στο Υπ. Παιδείας

Eurokinissi

Από πρόσφατη διαμαρτυρία των πανεπιστημιακών στο Υπ. Παιδείας
Για άλλη μια φορά δε φαίνεται να ικανοποιούνται οι πανεπιστημιακοί από την αντιμετώπιση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, απέναντι στα αιτήματά τους για σημαντική αύξηση των μισθών και των συντάξεών τους. Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών πραγματοποιεί αποχή από το διδακτικό έργο μέχρι και την Παρασκευή 5/4, ενώ την επόμενη βδομάδα η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχειας των κινητοποιήσεών τους.

Χτες συναντήθηκαν διαδοχικά εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών και των πρυτάνεων με τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος δε συζήτησε καθόλου το μισθολογικό ζήτημα. Σχετικά με το συνταξιοδοτικό, ο υπουργός δεσμεύτηκε, έχοντας την έγκριση του πρωθυπουργού, ότι μπορεί να γίνει μια αντίστοιχη ρύθμιση μ' αυτή που θα προωθηθεί για τους δικαστικούς και να επιφέρει βελτίωση των συντάξιμων αποδοχών και των πανεπιστημιακών από 1/1/2003. Αυτό που αναμένεται για τους δικαστικούς είναι η προσθήκη στη σύνταξή τους του επιδόματος «ειδικών συνθηκών εργασίας», ωστόσο, το αίτημα των πανεπιστημιακών είναι να ενσωματωθούν στο βασικό τους μισθό τα επιδόματα που παίρνουν.

Ο υπουργός, ζήτησε από τους πανεπιστημιακούς να καταθέσουν κι εκείνοι μια γραπτή πρόταση, για το συνταξιοδοτικό, ενώ δήλωσε ότι θα μεσολαβήσει στον υπουργό Οικονομικών για να δεχτεί τους πρυτάνεις και να συζητήσει το μισθολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πανεπιστημιακοί.

«Οι μισθοί είναι απαράδεκτα χαμηλοί και δεν υπήρξε καμιά δέσμευση» γι' αυτό το θέμα, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μ. Παπαδόπουλος. Ετσι, τόνισε ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για βελτίωση των μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ