Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Οι μαθητές δημιουργούν με φαντασία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ προχτές την Κυριακή στα Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα, αφιερωμένο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Πολλοί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαθητικών συμβουλίων που πήραν την πρωτοβουλία αυτή, δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά. Τα 15μελή του 2ου Ενιαίου Λυκείου και του 15ου Γυμνασίου, αλλά και η Β` τάξη του 4ου ΕΛ και η Α` τάξη του Λυκείου Καστριτσίου, δείχνοντας την αγωνιστική ανυπότακτη στάση ζωής τους, έστησαν μία όμορφη εκδήλωση στην πλατεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Τα μαθητικά συγκροτήματα «Φωνή Βοώντος», «Παρρησία» και «Οργισμένη γενιά» έντυσαν με τη μουσική τους το μαθητικό φεστιβάλ, ενώ παράλληλα ομάδα μαθητών προχώρησε στη δημιουργία γκράφιτι με ανάλογο θέμα. Ταμπλό με φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό έκανε εντύπωση, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των συμμαθητών τους. Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα, με ακόμα πιο πλούσιες πρωτοβουλίες.

Το Σάββατο 6 Απρίλη, φεστιβάλ θα πραγματοποιήσουν στο χώρο του σχολείου τους οι μαθητές του 1ου ΕΛ Κορίνθου, με απόφαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία, τουρνουά ποδοσφαίρου και διαγωνισμό γκράφιτι. Αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απρίλη, εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές από το πρώην ΕΠΛ και τη Ζάννειο Σχολή του Πειραιά.

Στις 13 και 14 Απρίλη, αντιπολεμικό διήμερο διοργανώνουν οι μαθήτριες της Ραλλείου Σχολής του Πειραιά.

Στις 19 και 20 Απρίλη τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές της Κατερίνης. Την πρώτη μέρα οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην Παλαιστίνη, ενώ τη δεύτερη θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου. Στις 26 Απρίλη οι μαθητές της Κατερίνης θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις τους οι οποίες έχουν θέμα τα ναρκωτικά.

Στις 20 και 21 Απρίλη, σειρά έχουν οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά, οι οποίοι αφιερώνουν τις εκδηλώσεις στην Παλαιστίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ