Τετάρτη 10 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να καταδικάσει την ΕΕ και τα κόμματα της «πολεμικής οικονομίας»

Παρέμβαση στη συζήτηση για τη «στήριξη της παραγωγής πυρομαχικών» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Οι πολεμικές ιαχές της Κομισιόν για πέρασμα της ευρωπαϊκής επιθετικής βιομηχανίας σε λειτουργία "πολεμικής οικονομίας" σηματοδοτούν νέα φάση κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών προετοιμασιών - μαμούθ, προεξοφλώντας νέα βάσανα για τους λαούς.

Οι αυξήσεις δισεκατομμυρίων για ταχύτερη παραγωγή περισσότερων πυρομαχικών και πυραύλων, το έξτρα ευρωενωσιακό σχέδιο για εξοπλισμούς πέρα από τα σχέδια κάθε κράτους - μέλους, έρχονται χωρίς καν να υπολογίζονται και οι αντίστοιχες ΝΑΤΟικές προδιαγραφές, που θα τις πληρώσουν και πάλι οι λαοί.

Πρόκειται για αντιλαϊκό σχεδιασμό, που μαζί με τον ρόλο που αναλαμβάνουν και τα "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα", εμπλέκεται η Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με τα κράτη της Κεντροδυτικής Ευρώπης να ξοδεύουν για στρατιωτικούς εξοπλισμούς πάνω από 350 δισ. ευρώ.

Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει την ΕΕ του πολέμου και τα κόμματά της, γιατί εξαιτίας των υπογραφών των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ αυτός πληρώνει ακριβά τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Μόνη διέξοδος για τον λαό είναι να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ