Τετάρτη 10 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Απογειώνει την κοροϊδία και την πολιτική εξαπάτηση

Τη μία μέρα υπόσχεται σίγουρα κέρδη στα κοράκια των funds από τους πλειστηριασμούς και την άλλη από τον Πειραιά υπόσχεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ακύρωση όλων των πλειστηριασμών. Ο λόγος για τον Αλ. Τσίπρα, βέβαια, που στην παραπάνω αναφορά προσθέτει έως ότου φέρει τη νέα εκδοχή του νόμου Κατσέλη, ο οποίος στην πραγματικότητα είχε καταδικάσει χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά να πληρώνουν μια ζωή στις τράπεζες και τα funds και στο τέλος να χάνουν και τα σπίτια τους.

Βέβαια, η περίφημη ΠΝΠ που προανήγγειλε ο Τσίπρας και θα έρθει από την πρώτη μέρα της «προοδευτικής κυβέρνησης» - όπως είπε - περιλαμβάνει κι άλλα, όπως: Μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα και σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Και μπορεί όλο αυτό να θυμίζει το «με ένα νόμο κι ένα άρθρο κατάργηση του μνημονίου», που κατέληξε σε νέο και ακόμα πιο βαρύ μνημόνιο για το λαό, όμως τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η κοροϊδία δεν μπορεί να κρυφτεί.

Πρώτον, γιατί αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει (ΕΦΚ), τα ψήφισε το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα τον περασμένο Ιούλη ψήφισε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Οδηγία της ΕΕ για τους φόρους στα καύσιμα και την Ενέργεια.

Δεύτερον, διότι για τροπολογίες που έφερε το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής) ούτε καν τοποθετήθηκε και άρα τις απέρριψε.

Και τρίτον: Τώρα δεν χρειάζεται να φέρει νέο μνημόνιο, αφού αυτό είναι έτοιμο και είναι όλα τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης. Και αυτό είναι το κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα έχει στόχο να εξαπατήσει τα λαϊκά νοικοκυριά και να υποκλέψει την ψήφο τους.

Είχε μάλιστα το θράσος να πει πως «είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της εργασιακής κανονικότητας. Η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη δεν κοστίζει στο Δημόσιο, κοστίζει όμως σε κάποιους εργοδότες. Πόσο κοστίζει στους εργαζόμενους να εργάζονται με απλήρωτες υπερωρίες, το να μην είναι θεσμοθετημένο το 8ωρο;». Και τα λέει αυτά όταν είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του που «πέρασαν» με την τζίφρα τους στη σύμβαση των σιδηροδρομικών την 9ήμερη συνεχόμενη δουλειά χωρίς ρεπό αλλά και τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που σημαίνει ακριβώς απλήρωτες υπερωρίες...

Αμετανόητος, ουσιαστικά είπε ότι θα διατηρήσει τον νόμο Κατρούγκαλου που πετσόκοψε τις συντάξεις και θα επαναθεσπίσει τη 13η σύνταξη, δηλαδή το εφάπαξ ψωροεπίδομα των ...έως 500 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα παρεκκλίνει «ρούπι» από το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα (2023-05-19 00:00:00.0)
Και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα γίνονται και οι τράπεζες μπορούν να κοιμούνται ήσυχες (2023-02-15 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» για πογκρόμ πλειστηριασμών (2023-02-10 00:00:00.0)
Το κράτος σε ρόλο «μεσίτη» για το κεφάλαιο (2022-07-06 00:00:00.0)
Ορισμένοι απέκτησαν όψιμες ευαισθησίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας! (2020-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ