Πέμπτη 18 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΜΗ
Αρνούνται σε αγροτικούς γιατρούς την υποχρεωτική άδεια για να ψηφίσουν στις εκλογές!

Αρνητική απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία έλαβε μια αγροτική γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σύμης στο αίτημά της να λάβει την υποχρεωτική εκλογική άδεια προκειμένου να μεταβεί στον τόπο όπου έχει τα δικαιώματά της, για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα!

Συγκεκριμένα, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, το οποίο έχει 3 θέσεις αγροτικών γιατρών, επί 4 μήνες υπηρετούσαν μόνο 2 αγροτικοί γιατροί, με απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό. Ενόψει της τουριστικής σεζόν η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις ακολούθησε την πεπατημένη της τελευταίας δεκαετίας, «καλύπτοντας» τα κενά με μετακινήσεις γιατρών, που πλέον είναι συνολικά 5 αγροτικοί και μία ορθοπεδικός.

Προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, 3 αγροτικοί γιατροί ζήτησαν άδεια για 3 μέρες, μένοντας πίσω οι 2 αγροτικοί και η ορθοπεδικός.

«Μη εγκριθείσα αίτηση» ήταν η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας στο αίτημα των αγροτικών γιατρών, «προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία του ΚΥ Σύμης και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τόσο των κατοίκων του νησιού, των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν το νησί». Βέβαια τα παραπάνω δεν διαταράσσονται από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, αλλά από τη χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, που έχουν καταντήσει Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία γραφεία συνταγογράφησης. Η υγεία των ασθενών, των κατοίκων και των τουριστών είναι σε διαρκή κίνδυνο χειμώνα - καλοκαίρι και πλέον, στον βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών Υγείας, ειδικά σε ακριτικές περιοχές, θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ