Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Βήμα κήρυξης της νέας αντεργατικής επίθεσης εργοδοτών - ΕΕ - κυβερνήσεων

Βήμα κήρυξης της νέας αντεργατικής επίθεσης εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ενωσης - κυβερνήσεων αποτέλεσε το συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο Βερολίνο.

Από το «συνδικαλιστικό» συνέδριο παρέλασαν και μίλησαν δεκάδες εκπρόσωποι της ΕΕ, όπως η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, αλλά και ο επικεφαλής του εκπροσώπου των εργοδοτών της Ευρώπης, οι οποίοι αφού ανακοίνωσαν τη νέα αντεργατική επίθεση, καταχειροκροτήθηκαν από τους συνέδρους.

«Εμείς δεν χειροκροτούμε τους σφαγείς των εργατών! Κανένας αγωνιστής εργάτης, κανένα συνδικάτο που παλεύει δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του χειροκροτητή της αντεργατικής επίθεσης! Καμία πραγματικά εργατική συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να έχει σχέση με τη βρωμιά των μηχανισμών τύπου ΣΕΣ», τονίζει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «τα πραγματικά εργατικά συνδικάτα εδώ και μήνες οργανώνουν σε όλη την Ευρώπη τους αγώνες και τις απεργίες των εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή με δικαιώματα. Συνδικάτα σε γραμμή διεκδίκησης και σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Με αυτήν τη γραμμή μετράμε μεγάλες νίκες, ανατρέπουμε τον αρνητικό συσχετισμό, βάζουμε εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές».

Σημειώνεται ότι το συνέδριο της ΣΕΣ, η οποία χρηματοδοτείται επίσημα από την ΕΕ, πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες μετά το «QATARGATE», στο οποίο πρωταγωνίστησε ο τότε γενικός της γραμματέας, χωρίς να έχει πει κουβέντα γι' αυτό το σκάνδαλο.

Μάλιστα, στο συνέδριο από κοινού όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΕ ευχαρίστησαν τη ΣΕΣ για τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην ΕΕ και το κεφάλαιο, για την προώθηση των «κοινωνικών διαλόγων» και της λογικής της «ταξικής συνεργασίας».

«Ολοι αυτοί οι εχθροί και εκμεταλλευτές των εργατών έφυγαν καταχειροκροτούμενοι από τους υπηρέτες τους, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Μάλιστα, η ομιλία της προέδρου της Κομισιόν αποθεώθηκε, με την αίθουσα να σηκώνεται όρθια για την άμεσα υπεύθυνη για την ενεργειακή φτώχεια των εργατών της Ευρώπης, τον τεράστιο πληθωρισμό, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το πάγωμα των μισθών μας», σημειώνει το ΠΑΜΕ, και προσθέτει:

«Εμείς δεν χειροκροτούμε τους σφαγείς των εργατών! Κανένας αγωνιστής εργάτης, κανένα συνδικάτο που παλεύει δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του χειροκροτητή της αντεργατικής επίθεσης! Καμία πραγματικά εργατική συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να έχει σχέση με τη βρωμιά των μηχανισμών τύπου ΣΕΣ.

Εμείς χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τους αγωνιστές απεργούς της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και των άλλων χωρών της Ευρώπης. Οχι τα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές των εργατών που κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Τα πραγματικά εργατικά συνδικάτα εδώ και μήνες οργανώνουν σε όλη την Ευρώπη τους αγώνες και τις απεργίες των εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή με δικαιώματα. Συνδικάτα σε γραμμή διεκδίκησης και σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Με αυτήν τη γραμμή μετράμε μεγάλες νίκες, ανατρέπουμε τον αρνητικό συσχετισμό, βάζουμε εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης έχει τεράστια πείρα από το πόσα έχασαν οι εργαζόμενοι από τη γραμμή της αναμονής, της αδράνειας, της ταξικής συνεργασίας και των "κοινωνικών διαλόγων" που προωθούν η ΣΕΣ και οι δυνάμεις της. Είναι επικίνδυνοι και φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή αρνητική κατάσταση. Πρέπει να απομονωθούν από κάθε γνήσια εργατική οργάνωση.

Να δυναμώσει η κοινή δράση των εργατών, των αγωνιστικών συνδικάτων σε όλη την Ευρώπη, με οργάνωση, συλλογική μαζική δράση και αγώνες, με διεθνιστική αλληλεγγύη, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ