Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός και 33χρονος εργαζόμενος από ηλεκτροπληξία

Σε ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «δυστύχημα», 33χρονος χειριστής γερανοφόρου έπεσε νεκρός το περασμένο Σάββατο όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα της δουλειάς.

Η νέα τραγωδία σημειώθηκε στο Μοναστήρι της Προυσιώτισσας, στην Ευρυτανία, όταν κατά την προσπάθεια ανέλκυσης φορτίου, ο βραχίονας του γερανού ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα ο 33χρονος να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Ο άτυχος εργάτης, που διέμενε στο Καρπενήσι μαζί με την σύζυγό του και το μόλις λίγων μηνών παιδί τους, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τραυματίστηκε εργαζόμενος στην «Demo»

Τέλος δεν έχει ο κατάλογος των εργατικών «ατυχημάτων», αφού σε ένα ακόμα περιστατικό εργαζόμενος τραυματίστηκε στη φαρμακοβιομηχανία της «Demo», με το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής να αναδεικνύει ως αιτίες την ελλιπή εκπαίδευση λόγω των αναγκών της παραγωγής, τις περικοπές στα μέτρα προστασίας και την εντατικοποίηση της δουλειάς, σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο και το απάνθρωπο πρόγραμμα. «Δεν είναι τυχαίο ότι το ατύχημα έγινε στη νυχτερινή βάρδια σε εργαζόμενο που είχε προσληφθεί λίγο καιρό πριν και μάλιστα του είχαν αλλάξει και πόστο», αναφέρει το Συνδικάτο, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή η «εταιρεία μεγαλώνει, κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων και τα στελέχη της ποζάρουν χαμογελαστά με υπουργούς και τον πρωθυπουργό». Για τους εργαζόμενους η «κανονικότητα» περιλαμβάνει «εξαντλητικές βάρδιες, κοροϊδευτικές "αυξήσεις", αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος, αλλά και την ακρίβεια που έχει ρίξει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη του μισθού μας», τονίζει το Συνδικάτο, καλώντας κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί στο επιχειρησιακό Σωματείο της «Demo», απαιτώντας μεταξύ άλλων να υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής όλες τις μέρες και τις ώρες που υπάρχουν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ