Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Σύσκεψη αύριο και λουκέτο την Τετάρτη στα μαγαζιά

Αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που υπέγραψαν τη συμφωνία καταδίκης των μικρών και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών με την κυβέρνηση, αποδεχόμενοι τη νέα φορολογική επέλαση εναντίον τους, δηλώνουν οι έμποροι της Κρήτης.

Σ' αυτό το πλαίσιο:

  • Αύριο, Κυριακή 7 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα, γενική συνέλευση των εμπόρων Αγ. Νικολάου, Κρίτσας και Νεάπολης, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των κινητοποιήσεων.
  • Την Τετάρτη 10 Απρίλη διοργανώνουν παγκρήτια κινητοποίηση με κλείσιμο των καταστημάτων και καταλήψεις των εφοριών του νησιού.

Οι εμπορικοί σύλλογοι του νησιού δηλώνουν ότι μετά τις τελικές προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη «συνάφεια» και το κλείσιμο εισοδήματος της εξαετίας '93-'98, τις οποίες αποδέχτηκε η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ, αποφάσισαν να εμποδίσουν με νέο κύκλο κινητοποιήσεων τον αφανισμό χιλιάδων μικρών καταστημάτων. «Αποφασίσαμε στην τελευταία σύσκεψη της Ομοσπονδίας Κρήτης να ανάψουμε το φιτίλι σε όλη τη χώρα από το νησί μας και να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες του τριτοβάθμιου οργάνου», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Τονίζουν, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους, ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για αγώνα προκειμένου να σωθούν οι επιχειρήσεις τους, γι' αυτό πρέπει να δώσουν τη μάχη μαζικά και ενωτικά. «Αν αποτύχουμε, τότε στις 22 Απρίλη πρέπει να καταθέσουμε τις πρώτες δηλώσεις συνάφειας», προειδοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ