Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΝΟ
Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα

Ανακοίνωση της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της ΑΓΝΟ, καλεί τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του νομού η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Καλεί ακόμη όλους τους φορείς του νομού, και ιδιαίτερα τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς και τα Εργατικά Σωματεία, να οργανώσουν κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγώνες των εργαζομένων και κτηνοτρόφων. Σε ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ τονίζονται τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση προχωράει, μέσω της ΑΤΕ, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και κτηνοτρόφων του νομού, στο ξεπούλημα της ΑΓΝΟ σε ιδιώτες. Ηδη δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πώληση. Δείχνει έτσι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ότι βαδίζει σταθερά στην πολιτική της διάλυσης κάθε συνεταιριστικής βιομηχανίας και συνολικά του συνεταιριστικού κινήματος, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και γαλακτοβιομηχάνων.

Αδιαφορεί τόσο για τους εργαζόμενους που θα πεταχτούν στο δρόμο και θα χάσουν τη δουλιά τους, όσο και για τους αγροτοκτηνοτρόφους που στην ΑΓΝΟ έβρισκαν κάποιο αντίβαρο στους εκβιασμούς και στις εξευτελιστικές τιμές των εμπόρων και των γαλακτοβιομηχανιών.

Το ξεπούλημα και το κλείσιμο της ΑΓΝΟ θα έχει καταλυτικές συνέπειες και στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα της Επαρχίας Λαγκαδά, που είναι από τις πιο υποβαθμισμένες και προβληματικές περιοχές της χώρας, με οξύτατα τα προβλήματα της ανεργίας και της ερήμωσης της υπαίθρου. Θα αφήσει παράλληλα ελεύθερο το πεδίο στις πολυεθνικές και εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες να υποβαθμίσουν ακόμα παραπέρα και με μεγαλύτερο κόστος τη διατροφή του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους για την πορεία απαξίωσης και ξεπουλήματος της ΑΓΝΟ. Στάθηκε και στέκεται και τώρα συμπαραστάτης στους αγώνες τους για τη σωτηρία και την επανάκτηση και περιφρούρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της επιχείρησης, που θα εντάσσεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της χώρας και δε θα έχει μόνη επιδίωξη το κέρδος», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ