Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ξεσηκώνονται και στη Στερεά Ελλάδα

Στο «πόδι» βρίσκονται και οι βαμβακοπαραγωγοί στη Στερεά - Εύβοια, διεκδικώντας αγωνιστικά το δικαίωμά τους να πληρωθεί όλη η παραγωγή τους. Ξεσηκώνονται ενάντια στην αυθαίρετη και παράνομη απόφαση της κυβέρνησης να «πετάξει» εκτός επιδότησης δεκάδες χιλιάδες στρέμματα και τόνους παραγωγής, ενάντια στον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Παράλληλα, απαιτούν την άμεση απόσυρση του καταστροφικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι.

Οι βαμβακοπαραγωγοί της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας από χτες στήνουν νέα μπλόκα σε Εθνικές Οδούς και σε άλλα οδικά κομβικά σημεία των νομών, με πρωτοβουλία αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, καθώς και Συντονιστικών Επιτροπών, ενώ στο πλευρό τους στέκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ετσι στα όρια της Φθιωτιδοκαρδίτσας όπου εδώ και μία βδομάδα έχει στηθεί από αγρότες και των δύο νομών και ειδικότερα των Δήμων Θεσσαλιώτιδας (Φθιώτιδα) και Ταμασίου (Καρδίτσας) μεγάλο μπλόκο, ενισχυμένο από χτες με νέα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, μετακινήθηκε στη θέση Δρούγος και απέκλεισε από το μεσημέρι την Εθνική οδό Λαμίας - Λάρισας επ' αορίστου. Σε άλλη περίπτωση, αγρότες και βαμβακοπαραγωγοί του κάμπου της Λαμίας, η Συντονιστική Επιτροπή αγροτών Φθιώτιδας, προετοιμάζουν τη δικιά τους εξέγερση με συλληλητήρια στις αρχές της βδομάδας στη Λαμία.

Στην περιοχή της Αμφίκλειας οι αγρότες ξεχύθηκαν το μεσημέρι στους δρόμους με τη συμπαράσταση των Δήμων Αμφίκλειας, Τιθορέας, Ελάτειας (Φθιώτιδας) και Παρνασσού (Φωκίδας). Πάνω από 150 τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα με μαύρες σημαίες προχώρησαν σε προειδοποιητικό κλείσιμο, από τις 3:30 μμ έως τις 5:30μμ χτες, της σιδηροδρομικής γραμμής στον Κόμβο του Μοδίου μεταξύ της Αμφίκλειας - Τιθορέας. Παράλληλα στο ίδιο σημείο, έστησαν μπλόκο στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Από τον αγώνα αυτό δε λείπουν οι βαμβακοπαραγωγοί της Βοιωτίας οι οποίοι χτες το πρωί συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στον κόμβο του Αϊ - Γιάννη και το μεσημέρι προχώρησαν σε αποκλεισμό μιας ώρας του εθνικού δρόμου Θήβας - Λιβαδειάς και της παλιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς - Λαμίας.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες της Εύβοιας και για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα τους, αγροτικοί σύλλογοι από τη Βορειοκεντρική Εύβοια θα έχουν συνάντηση με συλλόγους από την περιοχή των Ψαχνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ούτε βήμα πίσω» από τους βιοπαλαιστές αγρότες που κλιμακώνουν με πολύμορφη δράση (2024-02-08 00:00:00.0)
Στους δρόμους με τρακτέρ και μηχανήματα σε όλη τη χώρα (2023-01-31 00:00:00.0)
Στο «πόδι» σε όλη την ύπαιθρο (2023-01-28 00:00:00.0)
Ενισχύεται το μπλόκο - κέντρο του αγώνα στη Νίκαια της Λάρισας (2022-02-09 00:00:00.0)
Μονόδρομος οι αγωνιστικές διεκδικήσεις (2002-02-09 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους! (2002-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ