Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μονόδρομος οι αγωνιστικές διεκδικήσεις

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σταθερά παραμένουν στα μπλόκα του αγώνα οι ξωμάχοι της Ανθήλης και του Δρούγου στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, ενώ νέες δυνάμεις παίρνουν θέση με την «έξοδο» από σήμερα στα μετερίζια των αγροτών της Εύβοιας. Την ώρα που οι εκπρόσωποι των χιλιάδων ξεσηκωμένων αγροτών στη μάζωξη των Τεμπών, σήμερα, θα καθορίζουν τη μορφή πάλης τους για τη συνέχιση του αγώνα, οι βαμβακοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας συγκρότησαν τη δική τους επιτροπή αγώνα και πραγματοποιούν στις 11 π.μ. προσυγκέντρωση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας και στη συνέχεια θα πάρουν θέσεις με τα τρακτέρ τους και άλλα αγροτικά μηχανήματα επί του δρόμου Ιστιαίας-Αιδηψού, με τα αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Εξάλλου στην περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, αγρότες και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων των Δήμων Κηρέως και Ελυμνίων, σε χτεσινοβραδινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Κήρινθο, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ. Επιπλέον, η σημαντική μείωση της επιδότησης των σιτοπαραγωγών του νομού κατά 10,57%, λόγω υπέρβασης του πλαφόν, μαζί με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το μηχανογραφικό της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και την καταγραφή των καλλιεργούμενων εκτάσεων που βγάζει εκτός επιδότησης εκατοντάδες αγρότες σε όλες τις περιοχές του νομού και 25.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης, έχουν εξοργίσει τον αγροτικό πληθυσμό.

Για το λόγο αυτό εξάλλου την Πέμπτη το απόγευμα αγρότες με τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Λίμνη, ενώ χτες το πρωί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΕΑΒ Εύβοιας.

Στη Λιβαδειά, στον κόμβο του Αϊ-Γιάννη παραμένει δυνατό το μπλόκο των τρακτέρ της οργής. Στη χτεσινή τακτική τους συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή, εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται από την κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, αποφάσισε τη συμμετοχή της στη σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση στα Τέμπη με πρόταση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ