Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ημέρα διαμαρτυρίας η 27η Φλεβάρη

Απόφαση περιφερειακής σύσκεψης των ομοσπονδιών ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων

Τα καυτά προβλήματα του φορολογικού και του ασφαλιστικού και η οργάνωση κινητοποιήσεων για την επίλυσή τους, εξετάστηκαν σε ευρεία περιφερειακή σύσκεψη των Ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων Βορειοδυτικής Ελλάδας, που έγινε την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ του νομού Ιωαννίνων. Στη σύσκεψη αυτή, οι Ομοσπονδίες ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων της παραπάνω περιοχής που πήραν μέρος, καθόρισαν την Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2001 «Ημέρα διαμαρτυρίας» των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της περιοχής. Επίσης, κάλεσαν τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίηση με κλείσιμο των επιχειρήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

Μετά από γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο η σύσκεψη διαπίστωσε για το φορολογικό ότι το νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα η κυβερνητική πολιτική αντί να αφαιρεί, προσθέτει επιπλέον νέους φόρους για τις μικρές επιχειρήσεις. Το 35% για τους συνεταιρισμούς και το 25% για τις προσωπικές εταιρίες συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια για τη συνένωση των μικρών επιχειρήσεων, τα διογκούμενα δημοτικά τέλη εντάσσονται στην ίδια πρακτική της φορολογικής αφαίμαξης.

Για την Κοινωνική Ασφάλιση η σύσκεψη κατέληξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ισοπεδώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση - Υγεία, με παράλληλη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, κατήγγειλαν οι ΕΒΕ, είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, η σταδιακή μείωση μέχρι και κατάργηση της κρατικής συμμετοχής, η μείωση της κύριας σύνταξης, η μετατροπή των κρατικών νοσοκομείων σε ΑΕ.

Η σύσκεψη αποφάσισε για την καλύτερη διοργάνωση της κινητοποίησης όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πραγματοποιήσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μελών τους, αξιοποιώντας και άλλες μορφές όπως περιοδείες, συσκέψεις, μοίρασμα ανακοινώσεων κ.ά. Αντίστοιχα, οι ομοσπονδίες από κοινού με τους εμπορικούς συλλόγους να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με άλλους φορείς, με στόχο τη συμπαράστασή τους ή και τη συμμετοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ