Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Οι αγρότες... «αποσταθεροποιούν» τον τόπο!

Το αντιαγροτικό ντελίριο της κυβέρνησης συμπληρώθηκε χτες και από τον... βουκολικό αντικομμουνισμό του Χρ. Πρωτόπαππα

Σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά των αγροτών συνοδευόμενη από επαίσχυντες συκοφαντίες και διανθισμένη φυσικά από τον «απαραίτητο» αντικομμουνισμό προχώρησε χτες η κυβέρνηση, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού.

Ο Κ. Σημίτης αξιοποίησε το βήμα του συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ για να εξαπολύσει ύβρεις κατά του αγροτικού πληθυσμού, φτάνοντας έως του σημείου να μιλήσει ακόμα και για «κλίμα αστάθειας» που θέλουν να δημιουργήσουν στη χώρα οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους!

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός παίζοντας αρχικά το παιχνίδι του τεχνητού διαχωρισμού του αγροτικού κόσμου ανέφερε ότι «οι αγρότες διαμαρτύρονται», συμπληρώνοντας ότι, εντούτοις, «δεν είναι όλοι οι αγρότες». Στη συνέχεια και αφού καταπιάστηκε με μια προσπάθεια «λιβανίσματος» της κυβερνητικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική η οποία απέφερε τις πιο υψηλές επιδοτήσεις και τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση», έφτασε στο διά ταύτα: «Αυτή την πολιτική θέλουν να ανατρέψουν, το αποτέλεσμα όμως θα ήταν να πάρουν οι αγρότες λιγότερα χρήματα. Λέω, και το λέω με έμφαση - συμπλήρωσε - ότι αυτή η πολιτική δε θα περάσει. Οσοι αμφισβητούν (την κυβερνητική πολιτική στο αγροτικό) ακολουθούν πολιτική με κομματικά κελεύσματα και θέλουν να κινητοποιήσουν και άλλους αγρότες για να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας και πολιτικών διεργασιών(!)», κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα και πριν ο πρωθυπουργός αποδώσει στους αγρότες κίνητρα... «αποσταθεροποίησης» και «πολιτικών διεργασιών» κατά της... ομαλότητας (!), είχε φροντίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει το κυβερνητικό στίγμα. Ο Χρ. Πρωτόπαππας, αφού υποκρίθηκε ότι η κυβέρνηση «έχει ενσκήψει με ιδιαίτερη προσοχή και έχει δώσει θετικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, και ιδιαίτερα των βαμβακοπαραγωγών», που «οδηγούν σε μια σοβαρή αύξηση του αγροτικού εισοδήματος» (!), κατηγόρησε τους αγρότες για... αντικοινωνική συμπεριφορά! «Ορισμένοι επιμένουν να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, είναι δικαίωμά τους, όμως - συνέχισε - δεν έχουν δικαίωμα να παρεμποδίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή, να στρέφονται τελικά κατά των ίδιων των πολιτών»...

Από εκεί και πέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέφυγε από κάθε μέτρο, και αφού παρουσίασε το μαύρο άσπρο, θέλησε να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ για μια πολιτική (την κυβερνητική) που βγάζει τους αγρότες στους δρόμους!

«Με το κλείσιμο των δρόμων (οι αγρότες) λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας», είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας και συνέχισε: «Πρέπει κάποιοι να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ. Πατάκης είναι ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο κ. Μπούτας είναι γνωστό στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ». Και με ύφος εισαγγελέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,... ρώτησε: «Το ΚΚΕ οφείλει να μας πει: Θεωρεί ότι αυτές οι κινητοποιήσεις πρέπει να στρέφονται σε βάρος του ελληνικού λαού; Πρέπει να παρεμποδίζουν τον Ελληνα πολίτη; Πρέπει να δημιουργούν δυσκολίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας; Πρέπει ο Ελληνας πολίτης να τιμωρείται; Το ΚΚΕ οφείλει να απαντήσει και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί είναι προβεβλημένα στελέχη του, είναι βουλευτές του»...

Είναι προφανές πού στοχεύουν όλα αυτά. Τόσο προφανές όσο και ότι το ΚΚΕ έχει αναλάβει την «ευθύνη» να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, όπως ο κ. Πρωτόπαππας, έχουν αναλάβει με «ευθύνη και πάθος» την εντολή να φέρουν σε πέρας την πολιτική που έχει επιβάλει την «τιμωρία» της εξόντωσης κατά των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ