Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σχέδιο διάλυσης των συνεταιριστικών ενώσεων Ηπείρου

Ανακοίνωση - καταγγελία της Συνεταιριστικής Λαϊκής Ενότητας

Τις προσπάθειες που καταβάλλουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να πείσουν τους αγρότες της Ηπείρου ότι η ενοποίηση των Ενώσεων της περιοχής θα λύσει αυτόματα όλα τα οικονομικά προβλήματά τους και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να παραμείνει η «Δωδώνη» στην Ηπειρο, καταγγέλλει η Συνεταιριστική Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωσή της, η Συνεταιριστική Λαϊκή Ενότητα:

  • Καλεί τους αγρότες να μην πάρουν μέρος στην εκδήλωση - φιέστα της ερχόμενης Δευτέρας (11 Φλεβάρη) στα Γιάννενα, όπου οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων καλούνται να συζητήσουν για την τύχη της «Δωδώνης». «Πρόκειται για αντικαταστατική, παραπλανητική και αντισυνεταιριστική μεθόδευση των προέδρων των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, που προσπαθούν με πλάγιο και αντιδημοκρατικό τρόπο να οδηγήσουν τις Ενώσεις στη διάλυση και στο ξεπούλημα της "Δωδώνης" στους ιδιώτες, μέσω της σχεδιαζόμενης μετοχικής εταιρίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
  • Καταγγέλλει τον πρόεδρο της Ενωσης Αρτας ότι με τις ενέργειές του παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στις 14 Γενάρη, ενάντια στην ενοποίηση των Ενώσεων της Ηπείρου. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η περιθωριοποίηση των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών δε λύνονται με προκατασκευασμένες, και μάλιστα σε κομματικό επίπεδο, ενοποιήσεις, πολύ δε περισσότερο με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και της "Δωδώνης"».
  • Τονίζει ότι οι Ενώσεις της Ηπείρου μπορούν να επιβιώσουν και να προσφέρουν ουσιαστικό έργο στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αν θέλουν να ανατραπεί η σημερινή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. «Το θέμα της "Δωδώνης" δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό. Αν πραγματικά η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους κτηνοτρόφους, την Ηπειρο και τους συνεταιρισμούς, μπορεί τις μετοχές της ΑΤΕ να τις παραχωρήσει στους φυσικούς της φορείς δωρεάν», καταλήγει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ