Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην Κομοτηνή

Ο λαός της περιοχής αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει τα χρυσωρυχεία στην TVX και να θυσιάσει το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους

Αγωνιστικά απαντά ο λαός της Μακεδονίας και της Θράκης στην πολύχρονη προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής στο πολυεθνικό κεφάλαιο και να θυσιάσει το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους. Στην Κομοτηνή, αύριο Κυριακή οργανώνεται πανθρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της πόλης, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η απόφαση του λαού να μην επιτρέψει τη λειτουργία χρυσωρυχείων στον τόπο του. Στη Χαλκιδική, οι κάτοικοι της Στρατονίκης δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν τη λειτουργία των υπόγειων στοών κάτω από τα σπίτια τους, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις ασφάλειας δίνει η κυβέρνηση, στηρίζοντας τις επιδιώξεις της TVX.

Η πανθρακική συγκέντρωση στην Κομοτηνή οργανώνεται από τη «Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Εβρου κατά της εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού», ως πρώτη αντίδραση στην προέγκριση που έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που κατέθεσε η «Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ» για τα χρυσωρυχεία των Σαπών και η οποία έχει σταλεί για γνωμοδότηση στη ΝΑ.

Θα προηγηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις, από τις οποίες συγκροτημένα οι πολίτες θα ξεκινήσουν για την Κομοτηνή. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ., στο Εθνικό Στάδιο. Στην Αύρα και στις Σάπες, όπου θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών. Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης στην Κομοτηνή, θα ακολουθήσει πορεία προς την έδρα της Περιφέρειας.

Οι κάτοικοι αγωνίζονται για να «φύγουν οριστικά και αμετάκλητα τα χρυσωρυχεία από την περιοχή μας, να αποτρέψουν την καταστροφή από κάθε άποψη (οικονομική, τουριστική, αγροτική, περιβαλλοντική), να παραμείνει ο ορυκτός πλούτος στο φυσικό ιδιοκτήτη του, το λαό, να επιστραφούν όλες οι αποικιοκρατικού τύπου μεταλλειοκτησίες στο δημόσιο, για να αλλάξει ριζικά ο αναχρονιστικός μεταλλευτικός κώδικας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ