Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τηλεοπτικά «αγροτοδικεία»

Οπα και καλώς τους! Στους συνήθεις κατηγόρους των αγροτών αναφερόμαστε, οι οποίοι αμέσως μόλις οι ξωμάχοι «σκλήρυναν» τον αγώνα τους, κλείνοντας για κάποιο χρονικό διάστημα τους δρόμους, «σκάνε μύτη» στην τηλεόραση, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «εισαγγελέα» ή του «αγανακτισμένου μάρτυρα κατηγορίας». Το «έργο» το 'χουμε ξαναδεί στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων του 1995-96 και ξέρουμε πώς στήνονται και πού στοχεύουν τα «τηλεοπτικά αγροτοδικεία».

Πρωταγωνιστές στην επίθεση κατά των αγροτών είναι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος. Τούτοι εδώ ξεκινούν με γλυκόλογα για τον «καημένο» το χωρικό που δουλεύει και δεν αμείβεται όπως πρέπει - υπενθυμίζουν πως κάποτε το ΠΑΣΟΚ ήταν το «κόμμα της αγροτιάς» - και καταλήγουν σε βρισιές εναντίον των αγωνιστών της αγροτιάς του τύπου «υποκινούμενοι», «τρομοκράτες», «μπαταχτσήδες», «άξεστοι», «γαϊδούρια».

Δευτεραγωνιστές είναι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι δηλώνουν ότι καλώς μεν οι αγρότες κινητοποιούνται, αλλά κακώς κλείνουν τους δρόμους και κακώς στρέφονται κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι όταν ρωτιούνται πώς αλλιώς οι αγρότες θα μπορούσαν να «σπάσουν» την αδιαλλαξία της κυβέρνησης - άλλωστε επί 14 μέρες τώρα που τα τρακτέρ παραμένουν στο πλάι των δρόμων, λύση η κυβέρνηση δε δίνει - κάνουν πως δεν ακούν και περί «άλλα τυρβάζουν».

Κομπάρσοι εμφανίζονται δημοσιογράφοι τύπου Κακαουνάκη και Κωστόπουλου και μερικοί φορτηγατζήδες - ήδη τον πρόεδρο των φορτηγατζήδων τον είδαμε χτες το πρωί στην εκπομπή του Λομβέρδου στη ΝΕΤ να διαμαρτύρεται - που ωρύονται πως «η Ελλάδα δεν είναι του Πατάκη και του Μπούτα για να την κόβουν στη μέση». Βαλτοί και μιλημένοι για να υποκινηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» και να λειτουργήσει αποτελεσματικά το «διαίρει και βασίλευε», ώστε να τη «βγάλει καθαρή» η κυβέρνηση.

Αλλά ας έχουν υπόψη οι κάθε λογής συκοφάντες του αγώνα των αγροτών πως «δεινόν προς κέντρα λακτίζειν». Οι αγωνιστές της επιβίωσης και του δίκιου δεν τρομοκρατούνται και δεν υποτάσσονται εύκολα. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, με τις μορφές που θεωρούν αποτελεσματικότερες και, ταυτόχρονα, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την ανοχή και την κατανόηση όσων καλοπροαίρετα διαφωνούν με το κλείσιμο των δρόμων και την πιο ενεργό συμπαράσταση όλων όσοι τάσσονται με το δίκιο τους...


Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ