Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Συνεχής ο αγώνας της αγροτιάς

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Τέμπη, η Πανελλαδική Σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από ολόκληρη τη χώρα. Δυναμικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες από τους μαζικούς φορείς του Νομού Καρδίτσας

Εφαρμόζοντας την απόφαση που πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, οι αγρότες της Θεσσαλίας έκλεισαν χτες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, την εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών. Ηταν κι αυτή η ενέργεια μια ακόμα ένδειξη ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πολύμορφη και μακρόχρονη πάλη τους. Αλλωστε, είχαν εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι τούτη η κινητοποίηση, που κρατάει, ήδη, δυο βδομάδες, δεν είναι παρά μια μάχη του «πολέμου», που εδώ και χρόνια «κήρυξε» η αγροτιά για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτή η κινητοποίηση και ανεξαρτήτως από το τι θα αποφασιστεί για την παραπέρα πορεία της στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων, που πραγματοποιείται, στις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη, έδειξε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα της αγροτιάς να παλεύει στους δρόμους για να κρατήσει τη γη της και να μείνει στον τόπο της. Κι αυτή τη δύναμη και την αποφασιστικότητα δεν μπορεί να τη σταματήσει ούτε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, ούτε η «μπαγαποντιά» της ΝΔ.

Ας μη νομίζει ο πρωθυπουργός ότι απειλώντας με χρήση βίας - αυτό ακριβώς έκανε με τις χτεσινές δηλώσεις του - θα τρομοκρατήσει τη μαχόμενη αγροτιά και θα σταματήσει τους αγώνες της για την επιβίωση και το δίκιο της. Και θα κάνει μεγάλο λάθος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, αν βγάλει το συμπέρασμα ότι με την άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και την επιμονή της στα ψεύδη και στις συκοφαντίες σε βάρος του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, θα πετύχει το στόχο της, που δεν είναι άλλος παρά το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η παράδοση της γης στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών - νεοτσιφλικάδων.


Eurokinissi

Ας μη νομίζει η ηγεσία της ΝΔ ότι «θα τη βγάλει καθαρή» κι αυτή τη φορά και δε θα «πληρώσει ακριβά» και στις εκλογές, για την «ανέντιμη» και «ύπουλη» στάση της έναντι των αγωνιζόμενων αγροτών. Διότι ακόμα και οι αγρότες που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιλαμβάνονται ότι οι θέσεις της ΝΔ «υπέρ των κινητοποιήσεων, αλλά κατά των αποκλεισμών των δρόμων» και «κατά της κυβέρνησης, αλλά υπέρ της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης», λειτούργησαν υπονομευτικά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και στηρικτικά για την κυβέρνηση.

Ετσι κι αλλιώς, οι αγώνες των αγροτών θα συνεχιστούν μέχρι ο αγρότης να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Κι αυτό θα γίνει, όταν με την πάλη του ανατρέψει την αντιαγροτική πολιτική και επιβάλει την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και για την ικανοποίηση των σύγχρονων διατροφικών και καταναλωτικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Συλλαλητήριο συμπαράστασης

Δυναμικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι μαζικοί φορείς του Νομού Καρδίτσας. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών, ενώ συμμετείχαν δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστές και πλήθος κόσμου.


«Χωρίς αγώνα τίποτα δεν κατακτιέται και να θυμάστε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος», τόνισε στην ομιλία του ο νομάρχης Καρδίτσας και αγροτοσυνδικαλιστής Β. Αναγνωστόπουλος και υπογράμμισε ότι κάθε εκλεγμένος σε δημόσιο αξίωμα είναι υποχρεωμένος να στέκεται στο πλευρό αυτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει ν' αγωνίζεται μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.

«Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από τα μεγάλα λόγια», σημείωσε στην ομιλία του ο Στέφανος Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, υπογραμμίζοντας: «Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται στο όνομα των ευρωπαϊκών οραμάτων. Σε τέτοια Ευρωπαϊκή Ενωση δε θέλουμε να ζούμε. Πρέπει κάποτε να πληρώσει και η άρχουσα τάξη».

Την ανάγκη συμπαράστασης όλης της κοινωνίας στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, σημείωσε, στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κ. Εξαρχος, λέγοντας ακόμη ότι «η Καρδίτσα ζει τη νέα μετανάστευση». Αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των απεργών καθηγητών απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Δ. Μπίτσος.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ