Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Απάντηση της εργατικής τάξης να είναι συνολικά η οργάνωση της πάλης της αλλά και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Στις χτεσινές στάσεις εργασίας, δίπλα στους εργαζόμενους της «Crown Hellas - Can», βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας, που σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η θυγατρική της CROWN στην Ελλάδα είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία, ο τζίρος της το 2021 έφτασε τα 177 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12,3% σε σχέση με το 2020, ενώ τα καθαρά της κέρδη έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 563% σε σχέση με το 2020.

Παρά το γεγονός αυτό, το κυνήγι των περισσότερων κερδών καθοδηγεί τις αποφάσεις της για κλείσιμο των εργοστασίων της στην Ελλάδα. Αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη συνολικότερη πολιτική της ΕΕ, για ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και επιχειρήσεων.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι στον βωμό του κέρδους θυσιάζονται θέσεις εργασίας, οι ανάγκες των εργαζομένων, τα δικαιώματά τους, ακόμη και η ίδια τους η ζωή.

Από αυτή την άποψη είναι συνολικά ανάγκη η απάντηση της εργατικής τάξης να είναι η οργάνωση της πάλης της, ενάντια στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών για το κλείσιμο των εργοστασίων, να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας, αλλά και ταυτόχρονα να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός εχθρός της, το καπιταλιστικό κέρδος.

Αυτό να γίνει τόσο στους αγώνες όσο και στην κάλπη, αναδεικνύοντας ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, που μπορεί να βάλει φραγμούς στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων για φθηνή και χωρίς δικαιώματα εργατική δύναμη, που δεν δεσμεύεται από τα συμφέροντά τους, αλλά μόνο από αυτά των εργαζομένων και του λαού και εκεί καθημερινά καταθέτει τη δύναμή του. Ετσι και θα συνεχίσει το ΚΚΕ για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές, μέχρι οι εργαζόμενοι να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία στα χέρια τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ