Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες κατηγορίες σε βάρος του Ιμάμογλου

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου (δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και σημαντικό στέλεχος του σοσιαλδημοκρατικού CHP) που αυτήν τη φορά διώκεται για απάτη (συγκεκριμένα ότι «μαγείρεψε» προσφορές για τον μικρότερο δήμο του Μπεϊλίκντουζου όπου ήταν δήμαρχος παλιότερα).

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινές φυλάκισης (από 3 έως 7 χρόνια) για συνολικά επτά άτομα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο Ιμάμογλου. Ζήτησε επίσης και εφαρμογή του άρθρου 53 του τουρκικού Ποινικού Κώδικα (γνωστό ως «πολιτική απαγόρευση» δημοσίως, με τον τίτλο «στέρηση της άσκησης ορισμένων δικαιωμάτων»).

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, το 7ο Ποινικό Πρωτοδικείο Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Ιμάμογλου σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και σε πολιτική απαγόρευση, αφού κρίθηκε ένοχος για προσβολή μελών του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου, κατά τις προηγούμενες τοπικές εκλογές. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ασκήθηκε έφεση, χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα.

Η νέα υπόθεση δίωξης του Ιμάμογλου ξεκινά, ενώ μετά και από τις πρόσφατες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις οποίες η 6κομματική συμμαχία της αντιπολίτευσης ηττήθηκε από τον Ερντογάν και το ΑΚΡ, νέες διεργασίες «φουντώνουν», μεταξύ άλλων και για την διαδοχή στο CHP.

Τόσο στο CHP όσο και στο «Καλό Κόμμα» (ΙΥΙ) προγραμματίστηκαν συνέδρια για το επόμενο διάστημα, ενώ και στο σοσιαλδημοκρατικό φιλοκουρδικό HDP - που στήριξε τη συμμαχία της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές - εκφράστηκαν ανοιχτά απόψεις για αλλαγή ηγεσίας (οι συμπρόεδροι Περβίν Μπουλντάν και Μιτχάτ Σαντζάρ είπαν ότι θα παραιτηθούν από την ηγεσία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ