Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
Εκβιασμοί με στόχευση να ξαναγίνει κυβερνητικός πόλος

Ενα εκλογικό αποτέλεσμα που έχουμε ξαναδεί, εκείνο που θα επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση βασικού πόλου στο αστικό πολιτικό σύστημα απέναντι στη ΝΔ, επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρός του, Ν. Ανδρουλάκης, δείχνοντας τον ανταγωνισμό για την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, στόχος μελλοντικά είναι «να υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο θα απαρτίζουν η συντηρητική και η προοδευτική παράταξη, η οποία θα εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της σύγχρονης κεντροαριστεράς».

Συνεχίζοντας κι αυτός τους εκβιασμούς απέναντι στον λαό, προκειμένου να εγκλωβίσει την ψήφο του, είπε: «Αν ο ελληνικός λαός δεν δώσει μεγαλύτερη ισχύ σε αυτήν την αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που φιλοδοξούμε να είμαστε και έχουμε μία από τα ίδια, τότε θα έχουμε μία ακόμη χαμένη τετραετία (...) να υπάρχει μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα κάνει ποιοτική αντιπολίτευση προς όφελος της χώρας και θα αποτελεί σοβαρή κυβερνητική εναλλακτική (...) Αν δεν υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου, τότε θα έχουμε μία ανεξέλεγκτη εξουσία εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη».

Τα επιχειρήματα περί «αντιπολίτευσης» έναντι μιας «ανεξέλεγκτης εξουσίας», βέβαια, ο λαός μπορεί να τα κρίνει με βάση την πείρα από την προηγούμενη τετραετία, που το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τη ΝΔ στο 70% των νόμων της. Οπως επίσης με βάση το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει και τα τρία μνημόνια, προσφέροντας «χείρα βοηθείας» στο σύστημα, στο κεφάλαιο και την ΕΕ.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναδεικνύεται από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Είπε ο Ν. Ανδρουλάκης στην ίδια συνέντευξη: «Η θέση μας για την Παιδεία, και μιλάω και σε σχέση με το Σύνταγμα, είναι ότι δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου. Αλλά προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, της δημόσιας Παιδείας (...) Δεν θα διαπραγματευτούμε μόνο τον χαρακτήρα του ιδιωτικού αλλά το σύνολο των κανόνων λειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων στη χώρα». Ο,τι λένε δηλαδή και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Εξάλλου και τα τρία κόμματα, από κυβερνητικές θέσεις, έχουν οδηγήσει τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν όλο και περισσότερο με επιχειρηματικά κριτήρια.

  • Σε απόσυρση της υποψηφιότητας του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα αναγκάστηκε να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά την έντονη αντίδραση της χήρας του Σήφη Βαλυράκη. Ο Γιάννης Γλύκας διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Βαλυράκη, ενώ είναι δικηγόρος υπεράσπισης χρυσαυγιτών στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη σε δήλωσή της ανέφερε πως «έθεσα υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τα δεδομένα, την 15 Ιουνίου 2023, με επιστολή μου, αλλά όχι μόνο δεν δέχτηκα καμία εξήγηση για την πράξη του, αλλά και προσπάθησε μέσω τρίτων να υποβαθμίσει τελείως το γεγονός».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ