Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Μήνυμα ελπίδας η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Στην Αρτα μίλησε χτες η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Να πάμε το μήνυμα ελπίδας, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όσο το δυνατό πιο πλατιά, ώστε η Περιφέρεια, ο δήμος της Αρτας να κάνει το ΚΚΕ πιο δυνατό, πατώντας γερά στην κατά 50% αύξηση που έδωσαν οι κάλπες στις 21 Μάη. Τώρα, με νέα αύξηση μπορεί και πρέπει να σπάσει το κλέψιμο εδρών, βουλευτών, που επιτρέπει ο εκλογικός νόμος υπέρ της ΝΔ». Τα παραπάνω τόνισε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αρτα η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες το απόγευμα, τονίζοντας ότι η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει «100% μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση, για ανάχωμα στη νέα επίθεση του κεφαλαίου που την προδιαγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, η Κομισιόν, το ΔΝΤ κ.τ.λ.».

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Χρήστος Γκράτσας, Γραμματέας της ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα να φτάσει το ψηφοδέλτιο του Κόμματος σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας της η Ελένη Μπέλλου υπογράμμισε ότι κανένα από τα αστικά κόμματα δεν μπορεί να ανατρέψει την οικονομική και παραγωγική υποβάθμιση του νομού Αρτας, την αυξημένη ανεργία του, ιδιαίτερα στους νέους, ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις υποσχέσεις της ΝΔ για νέο οικονομικό, παραγωγικό μοντέλο που θα φέρει καλύτερες μέρες στους Αρτινούς. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η νέα Κοινή Αγροτική και Αλιευτική Πολιτική δεν μπορεί να ωφελήσει τον αγροτοκτηνοτρόφο, τον ψαρά και τον μελισσοκόμο από την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, όπως ούτε να τους προστατεύσει από τις καιρικές ζημιές, γιατί στόχος τους είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα καπιταλιστικά χέρια.


Πρόσθετα υπογράμμισε ότι όσο και αν αυξηθεί η τιμή της φέτας, κυρίως λόγω των εξαγωγών, κερδισμένοι θα είναι η γαλακτοβιομηχανία και οι εξαγωγείς και όχι οι κτηνοτρόφοι και ο λαός ως καταναλωτής.

Παράλληλα, για την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα κερδίσει τη «μεσαία τάξη» υποσχόμενοι προγράμματα επιδοτήσεων, υποστήριξε ότι αυτή δεν αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, αντίθετα απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερες επιχειρήσεις, με εκατοντάδες μισθωτούς που η ευρωενωσιακή κατάταξη τις θεωρεί μεσαίες. Συμπληρωματικά τόνισε ότι η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία στα μερίσματα δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων που δεν έχει μετοχικές εταιρείες. «Τέτοιου είδους διαφορές και πολιτικές αναζητήσεις στα αστικά κόμματα αφορούν την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών, χωρίς να βελτιώνουν τους όρους εργασίας και της ζωής των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων», τόνισε.

Χαρακτήρισε την ανάπτυξη που επικαλείται η ΝΔ βουτηγμένη στα εγκλήματα, αναφερόμενη στα δεκάδες εργοδοτικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, αλλά και στην αθρόα εισαγωγή ξένου εργατικού δυναμικού - νόμιμη ή παράνομη - από χώρες που η ζωή είναι ευτελισμένη λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας.

Στη συνέχεια η Ελένη Μπέλλου τόνισε ότι η καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ μπορεί να γίνει μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, αφού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έστρωσαν τον δρόμο για τη ΝΔ, κι ας έλεγαν στο παρελθόν ότι την έστειλαν στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Για τις δηλώσεις του Μητσοτάκη ότι πρέπει να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο που «ξοδεύουμε περισσότερα από ό,τι παράγουμε», αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν λέει ο κ. Μητσοτάκης αυτό που λένε τα δικά τους απολογιστικά οικονομικά στοιχεία; Πως όποιες επενδύσεις έγιναν στηρίχτηκαν στις επιδοτήσεις, στον δανεισμό, δηλαδή βγήκαν από το δικό μας υστέρημα, ούτε καν από το ήδη συσσωρευμένο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Για την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων ότι είναι άδικο να πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος και να μην πληρώνει ο αυτοαπασχολούμενος, επισήμανε ότι άδικη είναι η επίσημη φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου και η διαχρονική του στήριξη με αναπτυξιακά νομοσχέδια και κίνητρα από όλες τις κυβερνήσεις. «Ολοι τους θέλουν να κάνουν εχθρούς τους μισθωτούς με τους αυτοαπασχολούμενους, για να μη συμμαχήσουν ενάντια στον κοινό τους εχθρό, τους καπιταλιστικούς ομίλους, τα κόμματά τους, τις κυβερνήσεις τους», σημείωσε.

Σχολίασε ως αρνητικό το πολιτικό σκηνικό που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου, όχι γιατί η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, αλλά γιατί όλοι μαζί εγκλωβίζουν την εργατική - λαϊκή πλειοψηφία, σε ψήφο που είναι σε βάρος της, για να εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική με τον ισχυρισμό ότι έχουν λαϊκή συναίνεση.

Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στα διάφορα «εγκλήματα Τεμπών», αφού όλοι τους έχουν ταχθεί με τα καπιταλιστικά κέρδη σε βάρος της ζωής του λαού και συντάσσονται με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

«Δεν ήρθε η ώρα ο λαός να επιβάλει τη δική του εργατική - λαϊκή κυβέρνηση με μπροστάρη το ΚΚΕ, αλλά μπορούμε πιο δυνατά και αποκαλυπτικά να επιταχύνουμε την πορεία μας προς τα εκεί, στον στόχο να γκρεμίσουμε την εκμεταλλευτική καπιταλιστική ιδιοκτησία και οικονομία, τις δομές της εξουσίας της», υποστήριξε και κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση στις 25 του Ιούνη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ