Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Μπορούμε να βγάλουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή

Στην προεκλογική συγκέντρωση στα Χανιά μίλησε ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

«ΚΚΕ πιο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ! Μπορούμε να βγάλουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή!». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά, με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων του ΚΚΕ, ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, και πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος, με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αλέκο Μαρινάκη, εκλεγμένο βουλευτή στις εκλογές του Μάη και εκ νέου υποψήφιο, ενώ το κλείσιμο έγινε από τον Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στο προσφυγικό τραγούδι από τοπικά συγκροτήματα.

Η ίδια η ζωή αναδεικνύει το πραγματικό δίλημμα: Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους;

Ο Μ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του τόνισε:

«Στις λίγες μέρες που μας χωρίζουν από τις κάλπες στις 25 Ιούνη, οι κάλπικες υποσχέσεις, οι κάλπικες αντιπαραθέσεις, τα κάλπικα διλήμματα των κομμάτων του συστήματος θα ακούγονται όλο και πιο δυνατά.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει "κρυφή ατζέντα" και να υπόσχονται ότι αυτήν τη φορά θα θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τα μεγάλα μας προβλήματα, όπως η Υγεία.


Ερχεται όμως η ίδια η ζωή με τις απανωτές τραγωδίες να αποκαλύψει όσα προσπαθεί να κρύψει ο προεκλογικός θόρυβος, και να αναδείξει το πραγματικό δίλημμα: Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους; Οι ζωές των νέων, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των ανέργων, ή τα κέρδη των ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου;

Ολοι τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κρύψουν το κοινό αντιλαϊκό συμβόλαιο που έχουν ήδη συνυπογράψει για την επόμενη μέρα. Αυτό το συμβόλαιο δεν αποτελεί κάποια "κρυφή ατζέντα". Το έχουν ήδη διατυπώσει οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης και της ΕΕ, που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές. Ολοι αυτοί, χωρίς να μασούν τα λόγια τους, έχουν πει τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα θα αυξηθεί ο κίνδυνος να γίνουν τα Χανιά, συνολικά η Κρήτη και ολόκληρη η χώρα, στόχος στρατιωτικών αντιποίνων. Η βάση της Σούδας είναι χώρος συσσώρευσης επικίνδυνων τοξικών και εκρηκτικών πυρομαχικών, που μπορούν να μετατρέψουν σε στάχτη την ευρύτερη περιοχή αν δεχτούμε ένα μεγάλο πλήγμα από το αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά και στην περίπτωση ενός ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Ολη η χώρα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο της φονικής αμερικανοΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής και σε αφετηρία αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων. (...)

Κανείς να μην ξεγελαστεί από το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους»

Επομένως, κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το γνωστό παραμύθι ότι η ανάπτυξή τους, η αύξηση των κερδών τους και οι διεθνείς συμμαχίες τους θα φέρουν οφέλη για όλους μας. Είδαμε τι έφερε για όλους εμάς το ρεκόρ επενδύσεων και κερδών αυτής της τετραετίας, το οποίο διαφημίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το παράδειγμα του Τουρισμού είναι πολύ διδακτικό για όποιον εξακολουθεί να πιστεύει ότι αν αυξηθούν σήμερα τα κέρδη και οι επενδύσεις των ομίλων, αυτό θα μεταφραστεί αύριο σε άνοδο της ευημερίας για όλους.

Η ζωή απέδειξε ότι προϋπόθεση για να αυξάνονται τα κέρδη των τουριστικών ομίλων είναι να αυξάνεται το ξεζούμισμα, να αυξάνεται ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Γι' αυτό επιμένουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Οτι δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Στο ερώτημα ποια πολιτική δύναμη θα σταθεί δίπλα μας την επόμενη μέρα, όταν η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη στήριξη της κάλπικης αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμόζει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, η απάντηση είναι μία: ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ! Οπως ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στις κυβερνήσεις και στις κάλπικες αντιπολιτεύσεις του συστήματος.

Γι' αυτό, όσοι και όσες κάνατε το βήμα τον Μάη, πρέπει τώρα να πάρετε τη θέση σας στη μάχη δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, σε αυτούς που δίστασαν, να τους πείσουμε να κάνουν τώρα κι αυτοί το βήμα.

Να αξιοποιήσουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα που απομένει μέχρι τις κάλπες στις 25 Ιούνη για να υπάρχει πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατή, μαχητική, λαϊκή, στρατηγική αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.

Μπορούμε να αποδείξουμε ότι καμία αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική δεν είναι παντοδύναμη. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με το ΚΚΕ, που ξέρει και μπορεί να συγκρούεται με την άρχουσα τάξη. Μπορούμε να απαντήσουμε καθαρά στο δίλημμα που μας βάζουν, "Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους", ότι επιλέγουμε να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει, για τον σοσιαλισμό.

Μπορούμε να στείλουμε παντού το μήνυμα: ΚΚΕ πιο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Μπορούμε να βγάλουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στα Χανιά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ