Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενοπλη επίθεση σημειώθηκε χθες στο Τέξας των ΗΠΑ, σε πάρκινγκ στο Φορτ Γουέρθ, με 3 νεκρούς και 8 τραυματίες. Την ώρα του συμβάντος μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο πάρκινγκ, ενώ η αιτία του επεισοδίου παρέμενε άγνωστη. Σε άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, στη Φιλαδέλφεια, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2 παιδιά τραυματίστηκαν. Η επίθεση θεωρείται τυχαία, χωρίς να έχει γίνει άμεσα γνωστή η σχέση μεταξύ των θυμάτων και του δράστη. Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα στη νοτιοδυτική περιοχή Κινγκσέσινγκ.

ΜΟΣΧΑ.-- Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος MIG-31 συνετρίβη χθες ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από τη Χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Απω Ανατολή, σύμφωνα με τον Στόλο Ειρηνικού του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, και οι διασώστες αναζητούν το πλήρωμα. Το αεροπλάνο δεν είχε φορτωμένα πυρομαχικά.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Συνάντηση και με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ είχε ο Ιορδανός ΥΠΕΞ Αϊμάν Σαφάντι, ο οποίος τη Δευτέρα βρέθηκε στη Δαμασκό, με φόντο την αναθέρμανση των σχέσεων της Συρίας με άλλες χώρες της περιοχής. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα «ανθρωπιστικής» φύσης, «ασφάλειας» αλλά και «πολιτικά», ενόψει «συνολικής λύσης» της «συριακής κρίσης», σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις.

ΑΓΚΥΡΑ.-- 7 ειδικοί πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, οι οποίοι παρακολουθούσαν ξένους που ζούσαν στην Τουρκία, συνελήφθησαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) σε ειδική επιχείρηση, σύμφωνα με την Αγκυρα. Η ομάδα φέρεται να έπαιρνε διαταγές από 9 Ισραηλινούς αξιωματικούς, που διενεργούσαν 5 διαφορετικές ειδικές εκπαιδεύσεις στην Τουρκία. Επειτα τα μέλη της στέλνονταν στο εξωτερικό, στην Ινδονησία και σε άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ