Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου σε Λιβανέζα αγωνίστρια

Διάβημα διαμαρτυρίας του Θ. Παφίλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, για την κράτηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από τις ελληνικές αρχές, της Λιβανέζας αγωνίστριας Σούχα Μπσάρα.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Παφίλης έθεσε στον υπουργό Ν. Μηταράκη το ζήτημα ότι την Τετάρτη 12 Ιούλη, τις πρωινές ώρες, στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας κρατήθηκε από τις ελληνικές αρχές και απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα στην γνωστή Λιβανέζα αγωνίστρια Σούχα Μπσάρα, η οποία έχει περάσει 10 χρόνια στις φυλακές του Ισραήλ, θεωρείται ηρωίδα της απελευθέρωσης του Νότιου Λιβάνου από την ισραηλινή κατοχή και απελευθερώθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων. Σήμερα διαθέτει λιβανέζικη και ελβετική ιθαγένεια.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ αντιτίθεται στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια των ελληνικών αρχών, ρωτώντας το αρμόδιο υπουργείο για ποιους συγκεκριμένους λόγους κρατήθηκε η Σούχα Μπσάρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και απαγορεύτηκε η είσοδός της στην Ελλάδα, για ποιους λόγους «θεωρείται άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» όπως αναφέρεται στο έγγραφο απαγόρευσης εισόδου που της επιδόθηκε.

Μετά από πολύωρη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο, η Σούχα Μπσάρα υποχρεώθηκε από τις ελληνικές αρχές να φύγει από την Αθήνα και να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ