Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Καταγγέλλει το νέο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Κούβας

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταγγέλλει το νέο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Κούβας, σημειώνοντας:

«Το νέο ψήφισμα αποσκοπεί στην περαιτέρω υπονόμευση της οικονομίας της Κούβας και των επαναστατικών κατακτήσεων του λαού της, που παραμένουν ζωντανές, παρά τις δεκαετίες αποκλεισμού και κυρώσεων.

Με την επίκληση της μη ευθυγράμμισης της εξωτερικής πολιτικής της Κούβας με τη ΝΑΤΟική πολιτική στον πόλεμο στην Ουκρανία, εφευρίσκονται προσχήματα περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να δικαιολογηθούν νέα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού του κουβανικού λαού.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας και της φτώχειας για τους πολλούς, της απαγόρευσης Κομμουνιστικών Κομμάτων, της αντιδραστικής αναθεώρησης της Ιστορίας δεν δικαιούται ηθικά και νομικά να κατακρίνει την Κούβα, που έχει αποδείξει επανειλημμένα την υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, παρέχοντας, επιπλέον, ανιδιοτελώς διεθνιστική βοήθεια σε δεκάδες λαούς, όπως έδειξε και η πρόσφατη πανδημία.

Ο Σύλλογός μας ενώνει τη φωνή του με όσους καταδικάζουν το νέο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και απαιτούν την άμεση άρση των αποκλεισμών και κυρώσεων κατά της Κούβας. Ο λαός της Κούβας να αφεθεί ελεύθερος να οικοδομήσει τη ζωή και το μέλλον του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ