Πέμπτη 27 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΑΣΟΣ
Κλειστό από τις 18 Ιούλη το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης

Κλειστό παραμένει από τις 18 Ιούλη, μέσα στην υψηλή τουριστική περίοδο, το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης στη Θάσο καθώς δεν προκηρύχθηκε άμεσα θέση από το υπουργείο Υγείας. Ετσι, οι κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής μαζί με τους τουρίστες στερούνται στοιχειώδεις και αναγκαίες υπηρεσίες Υγείας. Την ίδια ώρα ακόμη και η μετακίνηση με το ΚΤΕΛ είναι απαγορευτική αφού το ένα δρομολόγιο γίνεται στις 7.15 π.μ. από την Καλλιράχη και η επιστροφή στις 3.15 μ.μ. από τον Πρίνο, πράγμα που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ωθούνται σε ιδιώτες γιατρούς.

Μάλιστα, όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Συνταξιούχων Καλλιράχης, ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου, ΙΚΑ Καβάλας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για τη θέση γιατροί.

«Η επιχείρηση υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης δημόσιας Υγείας σκοπεύει να παραδώσει το κοινωνικό αγαθό της Υγείας στις ιδιωτικές και κερδοσκοπικές εταιρείες, κινείται στη λογική κόστους - κέρδους, στηρίζεται στη λογική όποιος έχει παράδες μπορεί να γιατρευτεί και όποιος δεν έχει μπορεί να ...πεθάνει. Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα σωματεία.

Για το ζήτημα κατέθεσε Ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης η «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας ότι η παραπέρα υποβάθμιση όλων των δομών Υγείας, η ανυπαρξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οδηγούν εκ των πραγμάτων στη διόγκωση της «πελατείας» και την αύξηση των κερδών της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» που όλες οι παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στηρίζουν και ομνύουν σε αυτήν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι πρόκειται για μια πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στον βωμό του κέρδους, που κοστολογεί τα πάντα με βάση τα κριτήρια της «βιωσιμότητας» και προσθέτει: «Αυτήν την πολιτική, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις της συμπολιτευόμενης "αντιπολίτευσης" ουδέποτε την πολέμησαν. Αντίθετα την υποστήριξαν με κάθε τρόπο, συνήθως με ανούσιες διαμαρτυρίες και ψηφίσματα, όταν ο λαός της περιοχής αγανακτούσε, αφού έμπαιναν σε κίνδυνο η ίδια η υγεία και η ζωή του. Στα ψηφίσματα αυτά κυριαρχούσαν τα "παρακάλια" προς την κυβέρνηση, η "κατανόηση" για τις δυσκολίες της περιόδου και οι "διεκδικήσεις" (στήριξη της εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των δημόσιων δομών, χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα αντί για επίταξή του) που τελικά κατέληγαν στις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ».

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από την περιφερειακή αρχή μέτρα για να στηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Θάσου για άμεση κάλυψη των αναγκών του Αγροτικού Ιατρείου Καλλιράχης και άμεση επαναλειτουργία του αλλά και ενίσχυσης όλων των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, διεκδικώντας αποκλειστικά από το κράτος προσλήψεις, πόρους και υποδομές, αποκλείοντας κάθε λογική μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση. Τέλος, ζητά ενέργειες προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στη συγκεκριμένη γραμμή και συνολικά στο νησί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό του λαού το ΚΚΕ για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία(2023-02-03 00:00:00.0)
Χιλιάδες ακυρώσεις ιατρικών ραντεβού με τη «μετατροπή» τους σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση(2021-01-15 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις σωματείων και φορέων(2020-11-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται ο αγώνας για την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του(2020-02-25 00:00:00.0)
Τα σχέδια της κυβέρνησης στην Υγεία ευνοούν τους επιχειρηματικούς ομίλους(2013-11-23 00:00:00.0)
Ελάχιστο πακέτο με διαγνωστικά χαράτσια(2011-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ