Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ
Κλιμακώνεται ο αγώνας για την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του

Την Πέμπτη η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, μεθαύριο Πέμπτη, στις 9 π.μ., για τις σοβαρές ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ενάντια στην πλήρη συρρίκνωση του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» καλούν οι Σύλλογοι και Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στις νότιες συνοικίες της Αθήνας. Απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία του παραρτήματος, προσλήψεις επαρκούς μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επαρκή χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποδομή.

Την κινητοποίηση και τα αιτήματά της στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο». Οπως επισημαίνει, ενώ μέχρι τη δεκαετία του '90 το Παράρτημα λειτουργούσε σε 24ωρη βάση, με Παιδιατρική Κλινική, Χειρουργείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Οφθαλμολογικό Ιατρείο, Ορθοπαιδικό, ΩΡΛ, Οδοντιατρικό και δωμάτια νοσηλείας σε τρεις ορόφους, «σταδιακά, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, το 2011 έφτασε να λειτουργούν μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής, αν και στις νότιες συνοικίες της Αθήνας ζουν 60.000 παιδιά».

Την άμεση στελέχωση του Παραρτήματος απαιτεί και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο».

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλλιθέας

Για το ίδιο θέμα παρέμβαση πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας που έγινε την περασμένη Τετάρτη, όπου κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει τη διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν λειτουργίας του Παραρτήματος, με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή.

Οπως σημειώνει εξάλλου σε σχετική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», «για το Νοσοκομείο Παίδων Καλλιθέας η "λύση" που δόθηκε με τη μεταφορά δύο παιδιάτρων ώστε να παραμείνει ανοιχτό και να συνεχίσει να λειτουργεί, όχι μόνο αποδυναμώνει δύο άλλες δομές Υγείας της Νότιας Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό. Δύο μόνο παιδίατροι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής που καλύπτουν οι δήμοι της Νότιας Αθήνας με δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Αυτό άλλωστε έχει φανεί και από τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του με την πολύωρη αναμονή των ασθενών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με διακοπή λειτουργίας απειλούνται κλινικές λόγω των μετακινήσεων γιατρών (2021-07-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία αύριο για το Παράρτημα Παίδων Καλλιθέας (2020-02-26 00:00:00.0)
Διαδήλωση αύριο για την Υγεία (2014-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ