Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Παρεμβάσεις ενάντια σε προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης

Παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της «General Mills» στα Οινόφυτα Βοιωτίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 20/2 η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, απαιτώντας να σταματήσει η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία έχει θέσει στο στόχαστρο το νεοσύστατο κλαδικό σωματείο στην περιοχή της Βοιωτίας και τα ιδρυτικά του μέλη που εργάζονται στην επιχείρηση, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης.

Συγκεκριμένα, τη μέρα που ο εργαζόμενος ενημέρωσε για τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και την ίδρυση του σωματείου, η εργοδοσία έκανε πολύωρη ενημέρωση στις βάρδιες, στην οποία «παρουσίασε το σωματείο σαν κάτι αρνητικό, αφήνοντας μέχρι να εννοηθεί ότι πιθανά να ήταν αυτή η αιτία που έφυγε το εργοστάσιο από την Αγγλία!».

Τις τελευταίες μέρες εκδικητικά αλλάζει πόστο στον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης, μια πρακτική την οποία υπερασπίστηκε ως συνήθη ο διευθυντής στην παρέμβαση των συνδικαλιστών. Ωστόσο, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο εργαζόμενος «εδώ και 3,5 χρόνια που είναι στην εταιρεία δεν είχε φύγει ποτέ από τη μηχανή που δούλευε ως χειριστής, παρά μόνο όταν αυτή η μηχανή είναι εκτός λειτουργίας», ενώ μετά τη γνωστοποίηση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας οι μετακινήσεις έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο και να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία οργάνωσε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία της σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αττικής και συνδικαλιστών από χώρους δουλειάς του κλάδου, με θέμα την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Παράλληλα, κάλεσε σωματεία και εργαζόμενους στη σημερινή κινητοποίηση στο «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ.

Προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»

«Καμία συνέντευξη ή δήλωση που αφορά το νοσοκομείο δεν θα γίνεται στα ΜΜΕ χωρίς την προηγούμενη έγκριση της διοίκησης. Να ενημερωθεί το προσωπικό ευθύνης σας»...

Τα παραπάνω αναγράφονται σε εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προς τους συντονιστές διευθυντές και τους επιστημονικούς υπεύθυνους των τμημάτων, μια μέρα μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του Νοσοκομείου.

Το γεγονός καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, επισημαίνοντας ότι «αυτή η πράξη είναι άκρατος αυταρχισμός, καταστολή και είναι η "κανονικότητα" που θέλουν να εφαρμόσουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μειωμένοι προϋπολογισμοί, υποχρηματοδότηση, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ράντζα και εντατικοποίηση, και θέλουν να υπάρχει σιωπή! Μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έρχεται και η απαγόρευση των δηλώσεων».

Κόντρα στις «νουθεσίες» της διοίκησης, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προχωρά αύριο Τετάρτη στις 8 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων και ταυτόχρονα διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ