Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αρχίζει σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια

Στη Ολομέλεια της Βουλής συζητείται από σήμερα το μεσημέρι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)», με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση στο Ασφαλιστικό, θωρακίζοντας το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, στρώνοντας ταυτόχρονα το έδαφος για την επόμενη φάση της επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων, με την εφαρμογή του λεγόμενου «συστήματος των τριών πυλώνων».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη, οπότε προγραμματίζεται η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Χτες πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών Επιτροπών, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να συνεχίζει την απροκάλυπτη κοροϊδία περί... «τομής», «δίκαιου συστήματος», «αύξησης των συντάξεων» κ.ά., η οποία προφανώς θα κορυφωθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και πάλι... στα «σημεία», καθώς η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε εκ νέου του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο εμφάνισε ως την εξασφάλιση ενώ «κοινωνικού διανεμητικού συστήματος που διέπεται από την αρχή της αναλογικότητας στην κατανομή των βαρών»!

Ο δε Γ. Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο... «δεν είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου. Δεν συνιστά πραγματική μεταρρύθμιση», κάνοντας δηλαδή μια κριτική που διευκολύνει την προετοιμασία για την προώθηση των επόμενων αντιασφαλιστικών χτυπημάτων, για την «πραγματική μεταρρύθμιση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «νομιμοποιεί το ριφιφί, το σύνολο των αντιδραστικών διατάξεων που καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης», ενώ προωθεί το «τριαξονικό σύστημα Πινοσέτ», το οποίο αποτελεί και το πρότυπο για την ΕΕ.

Αναφερόμενος στον ΣΕΒ και στο υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή, σημείωσε ότι αυτοί, οι επιχειρηματικοί όμιλοι που με τη στήριξη των κυβερνήσεων «φάγανε» τα λεφτά των συνταξιούχων, τα αποθεματικά των Ταμείων, είχαν το θράσος να έρθουν στη Βουλή για να πουν ότι για το κρατικό χρέος και το Ασφαλιστικό φταίνε οι εργαζόμενοι και να ζητήσουν περαιτέρω μείωση του «μη μισθολογικού κόστους».

Παρουσίασε επίσης παραδείγματα που δείχνουν στην πράξη πόσο ακριβά θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τον νόμο - λαιμητόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κατώτατη σύνταξη πριν από το νόμο Κατρούγκαλου ήταν «492 ευρώ, συν 230 ευρώ το ΕΚΑΣ, σύνολο 722 ευρώ. Αυτό το κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και φτάσατε την κατώτατη σύνταξη στα 403,35 ευρώ. Δηλαδή ο συνταξιούχος έχασε το 45% των αποδοχών του», και αυτό το «τσεκούρι» το διατηρεί και το επεκτείνει το νέο νομοσχέδιο.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι είναι φανερή η πλήρης αντίθεση του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στη κυβερνητική προπαγάνδα και στις σειρήνες που μιλάνε για «αυξήσεις». Να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ