Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σύσκεψη με εργαζόμενες και σωματεία στην Εκπαίδευση

Σύσκεψη με εργαζόμενες στην Εκπαίδευση, με επίκεντρο τις συνέπειες των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, οργάνωσε την Κυριακή στα γραφεία της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η πρωτοβουλία της ΟΓΕ, με αφορμή την 8η Μάρτη και στο πλαίσιο της καμπάνιας της με σύνθημα «Λάστιχο ωράρια - λάστιχο ζωή», δίνει συνέχεια στην περσινή κοινή δράση με σωματεία στην Αττική για τα δικαιώματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρες εργαζόμενες από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Κερατσινίου - Πειραιά «Ν. Πλουμπίδης», «Αθηνά», από τις ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Πειραιά, Β' Δυτικής Αττικής, από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, γυναίκες από συλλόγους της ΟΓΕ, καθώς και φοιτήτριες Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Στην εισηγητική ομιλία, η Εύη Κοντόρα, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, σκιαγράφησε τις επιπτώσεις των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, με τις οποίες δουλεύουν χιλιάδες αναπληρώτριες, στα δικαιώματά τους στη δουλειά, στην Ασφάλιση, στη μητρότητα. Υπογράμμισε ότι η δράση που έχει αναπτυχθεί πρέπει να συνεχιστεί, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη ανάμεσα σε γυναίκες εκπαιδευτικούς και μητέρες, που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και μοιράζονται την ίδια αγωνία για την εκπαίδευση των παιδιών και μαθητών τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συντονιστούν τα βήματα και η δράση των εκπαιδευτικών και της ΟΓΕ, με βάση τις αγωνιστικές διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, αλλά και με τη διεκδίκηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, κάλεσε τις εκπαιδευτικούς, τα σωματεία και τους συλλόγους τους να συζητήσουν στη βάση του ψηφίσματος που έχουν υιοθετήσει δεκάδες συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα. Παράλληλα, η ΟΓΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών προσανατολίζονται σε κοινή αγωνιστική πρωτοβουλία για τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τις εργαζόμενες στον κλάδο.

Ο προβληματισμός δεν περιορίστηκε στις διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά επεκτάθηκε με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στην ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να ανοίγουν τη συζήτηση με τους μαθητές μέσα στην τάξη, να φωτίζουν το γεγονός πως η ισοτιμία στη ζωή δεν εξασφαλίζεται με την ισότητα απέναντι στο νόμο. Την ανάγκη παρέμβασης για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και των μικρών μαθητών στα κέντρα μελέτης τόνισε το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, επισημαίνοντας τη συμβολή που θα μπορούσε να έχει η ΟΓΕ σε μια τέτοια προσπάθεια, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας με τις μητέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ