Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συλλαλητήρια μεθαύριο Πέμπτη ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, την ώρα που στη Βουλή θα συζητιέται και θα ψηφίζεται ο νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου

Από τις πικετοφορίες του Σαββάτου στην Αθήνα (φωτ. από το κέντρο της Αθήνας και το Περιστέρι)
Από τις πικετοφορίες του Σαββάτου στην Αθήνα (φωτ. από το κέντρο της Αθήνας και το Περιστέρι)
Σε συλλαλητήρια την Πέμπτη 27/2 σε πόλεις όλης της χώρας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση - Κατρούγκαλου, για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, προχωρούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18/2 και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συλλαλητήρια έχουν επίσης οριστεί μέχρι στιγμής σε Γιάννενα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ηγουμενίτσα (6.30 μ.μ., ΟΤΕ), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Κοζάνη (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Πάτρα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Πτολεμαΐδα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Πύργο (6.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ).

Σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά θα πραγματοποιηθούν μαζικές εξορμήσεις.


«Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!», διαμηνύει το ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους: «Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνει "συνέδριο" - παρωδία με εισαγγελείς και ΜΑΤ, έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης με τη συνδικαλιστική της επιβίωση. Μια ηγεσία που όλοι οι κλάδοι που αγωνίζονται αυτήν την περίοδο, στη ΛΑΡΚΟ, στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στις αστικές συγκοινωνίες, την είχαν απέναντι, μαζί με τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Οργανώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συλλαλητήρια, με στάσεις εργασίας».

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί: Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Ορια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Πικετοφορίες στο κέντρο και συνοικίες της Αττικής

Με μαζικές συγκεντρώσεις - πικετοφορίες το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας και μια σειρά συνοικιών, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και παράλληλα κατήγγειλαν το «συνέδριο» - παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Στην Αθήνα εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και έκαναν πικετοφορία με πανό, ντουντούκες και συνθήματα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, με κατάληξη στο Σύνταγμα. Παράλληλα, με τρικάκια ενημέρωσαν τον κόσμο για το «συνέδριο» - παρωδία που στήνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση στο Καβούρι.

Συγκέντρωση - πικετοφορία έγινε από σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας. Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι μίλησε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Παραρτήματος Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αντίστοιχα, στη Νίκαια έγιναν πικετοφορία σωματείων και φορέων του Πειραιά, με συγκέντρωση στην πλατεία Κουμπάκη, ομιλία από την Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Καθαριστριών και πορεία στις γειτονιές.

Στην Καλλιθέα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη με ομιλία από τον Παύλο Αλεξανδράκη, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, και χαιρετισμούς από την Νάντια Στεφανίδου, εκ μέρους του ΣΕΤΗΠ, την Αθηνά Λαζαρίδου, από την ΟΓΕ, και την Πάτρα Περαντώνη, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας.

Ανάλογες πικετοφορίες έγιναν στη Νέα Ιωνία, στο Λαύριο και τον Γέρακα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κάνουμε τη νύχτα μέρα (2009-12-15 00:00:00.0)
Αναγκαίος όσο ποτέ ο ξεσηκωμός (2008-03-05 00:00:00.0)
Με πικετοφορίες και συλλαλητήρια η προετοιμασία της απεργίας (2008-03-04 00:00:00.0)
Εμπρακτη συμπαράσταση σ' όλη τη χώρα (2000-02-10 00:00:00.0)
Συστράτευση μαθητών και λαού (1999-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ