Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ
Νέο σοβαρό «ατύχημα» με διανομέα στην Αθήνα

Στο μεροκάματο, σε μέρα και ώρα που η διανομή θα έπρεπε να είχε σταματήσει

INTIME NEWS

Το πολύ σοβαρό «ατύχημα» ενός ακόμα διανομέα, το οποίο σημειώθηκε μάλιστα σε μέρα και ώρα που θα έπρεπε η διανομή να έχει σταματήσει λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος που δουλεύει σε ψητοπωλείο στην περιοχή των Πετραλώνων, τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιούλη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Μεταξά».

«Παρόλο που η διανομή τη συγκεκριμένη μέρα είχε απαγορευτεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο διανομέας δούλευε μέσα στον καύσωνα, και μάλιστα ανασφάλιστος», σημειώνει το Συνδικάτο. «Η επιχείρηση λοιπόν παραβίασε την απαγόρευση διανομής και οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και μάλιστα χωρίς να τους χορηγείται κράνος, όχημα ή αποζημίωση οχήματος, χωρίς πλήρη ασφαλιστική κάλυψη», αναφέρει.

Εκπρόσωπος του Συνδικάτου βρέθηκε στο κατάστημα εστίασης, ο υπεύθυνος του οποίου αντιμετώπισε με προκλητική συμπεριφορά τα αιτήματά του για την τήρηση των μέτρων προστασίας των διανομέων. Τέλος, στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει πως ο διανομέας την ώρα του ατυχήματος, εκτός από τις παραγγελίες που μετέφερε, «είχε πάνω του και προεκλογικό υλικό υποψήφιου κοινοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη...».

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Να μπουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στην επιχείρηση που δεν τήρησε την παύση εργασιών τις μεσημεριανές ώρες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Να καλυφθούν όλα τα έξοδα νοσηλείας, να καταβληθούν τα μεροκάματα του διανομέα που νοσηλεύεται. Να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι με βάση την πραγματική εργασία τους, να καταβληθούν όσα δικαιούνται (αποζημίωση για τη χρήση του δικύκλου, ΜΑΠ κ.τ.λ.) και να εφαρμοστούν οι προβλέψεις της Συλλογικής Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ