Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Οχι στις «Λευκές Νύχτες» που μαυρίζουν τη ζωή μας

Νέα «Λευκή Νύχτα» πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, στην Αλεξανδρούπολη ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης σε συνεργασία και με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Εβρου, του δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Εβρου.

«Οι μόνοι τελικά που δεν θα γιορτάσουν την Πέμπτη, θα είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αυτοί που όλο το καλοκαίρι χαμογελάνε, για να γιορτάζουν άλλοι και για να κερδίζουν οι μεγάλοι», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα».

Το Σωματείο αναφέρει πως η «Λευκή Νύχτα» έρχεται να προστεθεί στη συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, που για μία ακόμη φορά θα πρέπει «να χαμογελάνε από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σε άλλη μία χαμένη για αυτούς καλοκαιρινή μέρα, και για να πάρουν στο τέλος και 15 ευρώ παραπάνω».

Παράλληλα, το Σωματείο τονίζει μεταξύ άλλων την υποκρισία για παράδειγμα των στελεχών των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, καθώς διαφημίζουν τις δράσεις για τη «δήθεν προστασία της γυναίκας και των δικαιωμάτων της. Αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών και μητέρων που εργάζονται στην αγορά, οι ατελείωτες ώρες που λείπουν από τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τα αδιανόητα χαμηλά εισοδήματα, η ανοχή σε σεξιστικά σχόλια και όχι μόνο, είναι που διαλύουν τις ζωές τους και για αυτά τα βασικά θέματα το Επιμελητήριο, ούτε κουβέντα».

«Εδώ και τώρα, χρειάζεται μαζικοποίηση του σωματείου και συλλογικός αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα. Καμία και κανένας μόνος του» σημειώνει το Σωματείο, καλώντας τους εργαζόμενους να παλέψουν συλλογικά για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο εμπόριο, επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των σπαστών ωραρίων, των απλήρωτων υπερωριών, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα και μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ