Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη ρίχνουμε παντού «Λαϊκή Συσπείρωση»

Παρουσιάστηκαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε Αργολίδα και Κορινθία

NΑΥΠΛΙΟ
NΑΥΠΛΙΟ
Οι 11 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι για τον δήμο Ναυπλίου παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ το βράδυ της Δευτέρας στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα είναι μεγάλη μάχη το επόμενο διάστημα, μάχη για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", των ψηφοδελτίων όπου συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των αγροτών, των επαγγελματιών, των γυναικών, των επιστημόνων, της νεολαίας.

Για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Πολύ δε περισσότερο που μιλάμε για μια κυβέρνηση που έχει αντιλαϊκό πρόγραμμα.

Και αυτή η πολιτική, που υπερβαίνει τα κόμματα, είναι η κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες και δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Αλλωστε η πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κεφάλαιο, τη στηρίζουν και τα κόμματα του κεφαλαίου και υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι που υιοθετούν τις παραπάνω αρχές και αξίες.

Εμείς, αντίθετα, στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, επιλέγουμε τις ζωές μας!

Και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το δίλημμα αυτό διαπερνά την καθημερινότητά μας. Η κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να κριθεί με βάση τις θέσεις και τις πράξεις της απέναντι σε αυτό το δίλημμα, γιατί μπορεί η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να επαίρεται ότι εγγυάται την ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού δεν θα υπάρχει όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της πολιτικής εξασφάλισης των κερδών των λίγων που αποδεικνύεται ότι είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες των πολλών.

Τι γίνεται με τα ζητήματα της διαχείρισης των υδάτων στην Αργολίδα; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση; `Η φταίει ο καιρός; Το γεγονός ότι αντί να ποτίζεται όλη η Αργολίδα, τελικά δηλητηριάζεται από το θαλασσινό νερό που μπαίνει μέσα λόγω εγκατάλειψης, φταίει η αλλαγή του κλίματος; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προτεραιότητας! Γι' αυτό και δεν γίνονται έργα, γι' αυτό και το ρεύμα είναι πανάκριβο! Δεν είναι φυσικό φαινόμενο να είναι ακριβό το ρεύμα ούτε φταίει ο πόλεμος!

Είναι η επιλογή για την "πράσινη ανάπτυξη", το ρεύμα - εμπόρευμα, την απολιγνιτοποίηση κ.λπ. ώστε να προσελκύσει επενδυτές για να επενδύσουν με εγγυημένο κέρδος.

Με τα ζητήματα της Υγείας, τα δύο νοσοκομεία σε έναν νομό είναι πολυτέλεια! Το λένε ευθέως! Απλώς το αμπαλάρουν με διάφορα ιδεολογήματα για να το πασάρουν (περί αποδυνάμωσης αν είναι δύο κ.λπ.). Η αλήθεια βρίσκεται στην οικονομία και στο κέρδος! Είναι ίδια η αιτία που δεν παίρνουν γιατρούς, προσωπικό, που λείπουν μηχανήματα και υποδομές.

Με τα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας έλεγαν για το λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό των υψηλών βαλαντίων. Τώρα το αναπροσαρμόζουν: Πάλι θέλουν τουρισμό ποιοτικό και μεγάλα έσοδα, που κάνει απαγορευτικές όμως τις διακοπές για τις λαϊκές οικογένειες και από την άλλη για να παραμείνει η Ελλάδα μια "ανταγωνιστική χώρα", να μη ζητάνε οι εργαζόμενοι αυξήσεις, να μην είναι παράλογοι, γιατί αποτελούν το μόνο κόστος που μπορεί να μειωθεί και αυτό συμβαίνει! (...)

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με την επωνυμία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας - δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, κάτι που αναγνωρίζουν κατ' ιδίαν και αντίπαλοί μας».

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είναι:

Γκιόκα Βασιλική, αυτοαπασχολούμενη, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Ναυπλίου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας), κάτοικος Ναυπλίου. Εμμανουήλ Αγγελική, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων του δήμου Ναυπλίου, κάτοικος Ναυπλίου. Θεοδοσίου Γιώργος, αγρότης - παραγωγός λαϊκών αγορών, μέλος του παραρτήματος της Νέας Κίου του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, από τη Νέα Κίο. Κολιζέρας Θανάσης, βιομηχανικός εργάτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κορινθίας - Αργολίδας, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην «ΕΑΣ-ΡΕΑ», από τις Μυκήνες. Κρόκος Μιχάλης, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, από το Κιβέρι. Μαρίνης Σπύρος, δάσκαλος, γγ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, από το Ναύπλιο. Μπαβέλλας Βασίλης, χειρουργός ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αργολίδας, από τον Ιναχο. Τζαβέλλα Κατερίνα, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Επιδαύρου. Χατζηαναστασίου Αγγελική, λογίστρια, ταμίας του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, από τη Νέα Κίο. Χατζηγεωργίου Δημήτρης, λογιστής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αργους, από τη Νέα Κίο. Πασσάς Νίκος, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, από το Αργος.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ναυπλιέων και υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Γκόνης, έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα του δήμου που είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στον δήμο. Επισήμανε την αγωνιστική στάση και συμπεριφορά των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ήταν και η μοναδική αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τη στάση των άλλων παρατάξεων που στην ουσία ευθυγραμμίστηκαν με την πολιτική της δημοτικής αρχής και έθεσε τους βασικούς στόχους ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη.

Στην Κορινθία

Την Τρίτη 1η Αυγούστου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ ο Νίκος Κουτουμάνος παρουσίασε τους πρώτους 12 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΠΕ Κορινθίας, οι οποίοι είναι οι εξής:

Αποστολοπούλου Μάγδα, ζει στο Βραχάτι Κορινθίας. Εργάζεται στην Ολυμπία Οδό, είναι πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων. Ασημακόπουλος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, γραμματέας του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, πρώην πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου. Κελλάρης Γιάννης, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργαζόμενος στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων. Περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σικυωνίων και μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (ΠΟΕ - ΔΕΥΑ). Λούκος Θανάσης, εργαζόμενος στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Εχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών Αγ. Θεοδώρων. Νανοπούλου Κική, ζει και εργάζεται στο Κιάτο ως αυτοαπασχολούμενη στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Εχει υπάρξει στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου και δραστηριοποιείται στους συλλόγους γονέων. Εχει υπάρξει πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και του 1ου Γυμνάσιου Κιάτου. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας. Σίμιτς Ευαγγελία, συνταξιούχος ΙΚΑ, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κορινθίας. Παναγιωτόπουλος Νίκος, συμβασιούχος εργαζόμενος στον δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το 2019 στον δήμο Ξυλοκάστρου. Σαραμπαλής Κωσταντίνος, είναι από το Δερβένι, συνταξιούχος εκπαιδευτικός - φυσικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπηλιώτης Πάνος, γεννήθηκε στην Κυρά Βρύση Κορινθίας. Μένει στο Λουτράκι. Βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βιομηχανίας Κατεργασίας Ξύλου «ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ», μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Τσαρμπού Φρόσω, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας. Φαρμάκης Νίκος, ζει στο Καστράκι του δήμου Νεμέας. Είναι συνταξιούχος αγρότης. Φρισύρας Γιάννης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, πρώην μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων - Περαχώρας, Μενέλαος Μενελάου, βιομηχανικός εργάτης στη «Fulgor» και μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Ο Μ. Μενελάου έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κορινθίας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και πρόεδρος του αντίστοιχου Συλλόγου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, ενώ είναι πρόεδρος του Οικιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου στον οικισμό Σέσι Αγίων Θεοδώρων.

Κατά την παρουσίασή του, ο Μενέλαος Μενελάου ανακοίνωσε τους 20 πρώτους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον συγκεκριμένο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ