Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Μείωση παραγωγής πετρελαίου ανεβάζει τις διεθνείς τιμές

Τον δρόμο για μία νέα πιθανή αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου ανοίγει η χτεσινή απόφαση της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, με την πρώτη να ανακοινώνει μείωση των εξαγωγών κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο και τη δεύτερη κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια έως το τέλος του ίδιου μήνα.

Η απόφαση της Ρωσίας ανακοινώθηκε χτες το απόγευμα από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Αλεξάντερ Νόβακ, μέσω της ακόλουθης δήλωσης: «Στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλιστεί ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει ισορροπημένη, η Ρωσία θα συνεχίσει να μειώνει εκουσίως τις προμήθειές της σε πετρέλαιο από τον Σεπτέμβριο μήνα, κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, περιορίζοντας τις εξαγωγές της με αυτήν την ποσότητα στις παγκόσμιες αγορές».

Τον Ιούνιο ο οργανισμός πετρελαιοπαραγωγών χωρών OPEC+ ανακοίνωσε συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου έως το 2024, με τη Σαουδική Αραβία να ανακοινώνει επιπρόσθετη μείωση έναν μήνα μετά.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκε κατά 76 σεντς, φτάνοντας στα 83,96 δολάρια το βαρέλι και το Πετρέλαιο Δυτικού Τέξας ανέβηκε κατά 83 σεντες, φτάνοντας να πωλείται στα 80,32 δολάρια το βαρέλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ