Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ζητάει και τα ρέστα η εργοδοσία!

Με μαζική ενημέρωση απαντά το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων

Ξεπέρασε κάθε όριο θρασύτητας και τραμπουκισμού η επιχείρηση εμπορίας τροφίμων, που καταγγέλθηκε από 37χρονο εργαζόμενο για τις ύβρεις, τις απειλές και το ξυλοκόπημα που δέχθηκε, προκειμένου να υπογράψει την «οικειοθελή αποχώρησή» του απ' τη δουλειά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Γεωργαλά Βασιλική & Σία ΟΕ», με έδρα το Μαυρομάτι Μεσσήνης, με εξώδικη δήλωσή της προχωρά σε καταγγελία κατά του εργαζομένου επικαλούμενη διάφορες φθηνές δικαιολογίες (προκλητική συμπεριφορά, φθορές σε προϊόντα και εξοπλισμό κ.ά.).

«Πώς είναι δυνατόν να έχω προκαλέσει φθορές στην επιχείρηση, ενώ μέχρι και σήμερα δεν μου είχε γίνει ούτε μια παρατήρηση;», διερωτάται ο 37χρονος εργατοϋπάλληλος, υπογραμμίζοντας πως η ίδια η εργοδοσία δεν ήθελε να τον απολύσει, όπως του είχε αναφερθεί παλαιότερα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Το μόνο που ζήτησα, ήταν αυτά που προβλέπονται», επεσήμανε, ενώ στην αναλυτική αναφορά που κατατέθηκε χτες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, από τον ίδιο και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Καλαμάτας, περιγράφονται αναλυτικά οι απειλές, η εξύβριση, αλλά και ο προπηλακισμός του εργαζόμενου, που συνοδεύτηκε από το σπάσιμο του κινητού του, στην υποψία ότι τα γεγονότα είχαν καταγραφεί, προκειμένου να αποδεχθεί την απόλυσή του ως «οικειοθελή αποχώρηση» απ' τη δουλειά!

Χτες το απόγευμα, το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων προχώρησε σε πλατιά εξόρμηση - ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού της Μεσσήνης, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης, καλώντας κάθε εργαζόμενο και τον λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί στον 37χρονο, να μην δείξει καμιά ανοχή σε τέτοιες άθλιες εργοδοτικές πρακτικές.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δεχθεί αυτό το αίσχος, είτε αφορά τον ίδιο είτε συνάδελφό του, σημειώνει το συνδικάτο και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες γιατί διαχρονικά διατηρούν υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Με το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν και πολλά τέτοια περιστατικά μένουν ατιμώρητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν τα υπονομευτικά σχέδια της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών της (2018-05-15 00:00:00.0)
Αποφασισμένη στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί το σωματείο η εργοδοσία (2017-05-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη συντονισμού αύριο (2012-12-11 00:00:00.0)
Απεργιακή κινητοποίηση στον όμιλο Σαράντη (2012-01-28 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η κινητοποίηση για τα ΒΑΕ (2011-07-19 00:00:00.0)
Συρρίκνωση προσωπικού (2004-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ