Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΗΒΑ
Συγκλόνισε η μαζική συγκέντρωση για να σωθεί το σπίτι οικογένειας που πετιέται στον δρόμο

«Πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στην πόλη της Θήβας και στη γύρω περιοχή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, μπροστά στο σπίτι οικογένειας εργατών που κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο.

Τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Θήβας έδειξαν την αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση των σπιτιών των εργαζομένων και του λαού της περιοχής από την επίθεση των «κορακιών» των funds και των τραπεζών. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας, των σωματείων και φορέων της περιοχής, και στάθηκαν στο πλευρό του βιομηχανικού εργάτη Ορέστη, της γυναίκας του Ολγας και των δύο ανήλικων παιδιών τους, που από 1η Σεπτέμβρη κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο.

Η γειτονιά σείστηκε από συνθήματα όπως «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως και οι γύρω συνοικίες από την πορεία που ακολούθησε.

Τη συγκλονιστική παρουσία των εργαζομένων και του λαού της Θήβας χαιρέτισε εκ μέρους του ΕΚ Θήβας ο Γιώργος Καβάλος. Επεσήμανε ότι το μήνυμα αυτό της συγκέντρωσης θα πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και συνοικία, αφού στη θέση της οικογένειας που σήμερα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της βρίσκονται ή θα βρεθούν χιλιάδες ακόμα οικογένειες, τόσο στην περιοχή της Βοιωτίας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τη χθεσινή πρωτοφανή σε μέγεθος συγκέντρωση στη Θήβα
Από τη χθεσινή πρωτοφανή σε μέγεθος συγκέντρωση στη Θήβα
«Είναι ο πρώτος πλειστηριασμός που γίνεται στην πόλη μας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι. Γι' αυτό πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, μαζικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Καβάλος. Χαιρετισμό εκ μέρους των Σωματείων Συνταξιούχων της Θήβας απηύθυνε ο Δημήτρης Θεοδώρου.

Συγκίνηση και αγωνιστική αποφασιστικότητα σκόρπισε ο Ορέστης, ιδιοκτήτης του σπιτιού, παίρνοντας το λόγο. Ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Στάθηκε στην πρωτοβουλία των Σωματείων και των φορέων της περιοχής, αλλά και το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που δέχεται η οικογένεια του από διάφορες περιοχές της χώρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα.

Είπε ακόμα ότι την ώρα που δημοσιοποιούνται οι λίστες με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που οφείλουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο λαός και οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη λίγων ευρώ.

Επισήμανε ότι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών κατοικιών, ανάμεσα στα οποία και της δικής του οικογένειας, είναι πολιτικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό κάθε λαϊκής οικογένειας κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της γιατί όπως είπε «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»!

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ μετέφερε στη συγκέντρωση αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας. Συμμετείχαν επίσης ο Αντώνης Τουλουμάκος, δημοτικός σύμβουλος Θήβας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ