Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η σκυτάλη των κινητοποιήσεων

Στις 7.30 μ.μ., στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους καλεί το ΠΑΜΕ | Μαζική διαδήλωση την περασμένη Τρίτη στα Γιάννενα

Από τη συγκέντρωση και πορεία στα Γιάννενα
Από τη συγκέντρωση και πορεία στα Γιάννενα
Στα συνδικάτα και τους φορείς της Θεσσαλονίκης περνάει σήμερα Πέμπτη η σκυτάλη των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, με το οποίο ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία νέες μορφές ευελιξίας και ταυτόχρονα αυστηροποιείται ακόμα περισσότερο το αντιαπεργιακό νομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, με τη θέσπιση ποινής φυλάκισης για όποιον περιφρουρεί την απεργία από την οργανωμένη απεργοσπασία.

Το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και άλλους φορείς του κινήματος στις 7.30 μ.μ., στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους, «για να υψώσουμε τείχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν. Με τον αγώνα μας να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να φέρει το νέο έκτρωμα στη Βουλή. Να απαιτήσουμε 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις».

Ανάλογη κινητοποίηση διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη και στα Γιάννενα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, στέλνοντας μήνυμα ξεσηκωμού ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. «Η πολλαπλή απασχόληση, οι υπερωρίες, η δουλειά τις αργίες δεν είναι και δεν αποτελούν "ελεύθερη επιλογή" κανενός εργαζομένου», τόνισε μεταξύ άλλων η Ανθή Λύγδα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Ιωαννίνων, μιλώντας στη συγκέντρωση.

«Το μήνυμα της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης είναι καθαρό. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα αποφύγει αντιδράσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι γελασμένη», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Να μην τολμήσουν να φέρουν το νέο έκτρωμα στη Βουλή! Θα βρουν απέναντί τους τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν θα περάσουν».

Η ομιλήτρια κατήγγειλε επίσης την επιλεκτική ικανότητα του αστικού κράτους να καταστέλλει την οργανωμένη δράση, να επιβάλλει πρόστιμα και να σχεδιάζει ποινές ενάντια σε όποιον μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της απεργίας, την ίδια ώρα που αφήνει ανενόχλητα φασιστοειδή να διασχίζουν οδικώς τη χώρα και να σκοτώνουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός αύριο ενάντια στον αντεργατικό όλεθρο (2023-09-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην ΥΠΕ από το Εργατικό Κέντρο και σωματεία (2022-12-02 00:00:00.0)
Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ (2021-09-30 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η σύσκεψη στην Αθήνα για την οργάνωση της πάλης (2021-07-08 00:00:00.0)
Οργανωμένος λαός με δυνατό ΚΚΕ είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα (2021-05-28 00:00:00.0)
Διατηρεί τις απαγορεύσεις και τις διώξεις (2016-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ