Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαλούν εκ νέου οι Κροάτες νεοναζί

Με ανάρτησή της στο telegram η ναζιστική εγκληματική συμμορία «Bad Blue Boys», της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συνεχίζει να προκαλεί. Μάλιστα, οι δολοφόνοι αυτοί εμφανίζονται ως θύματα για ό,τι συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαστρεβλώνοντας κατάφωρα τα όσα συνέβησαν στην οργανωμένη επιδρομή που έκαναν τη Δευτέρα το βράδυ, αναφέρουν ανερυθρίαστα: «Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε μετά το πρωτοφανές λιντσάρισμα των Bad Blue Boys στην Αθήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ και το κοινό τους. Δυστυχώς σε όλα αυτά συμμετέχει και ένα μεγάλο μέρος του κροατικού κοινού και των ΜΜΕ». Aφού ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τους ενοχοποιούν, καταλήγουν: «Την ίδια ώρα, επτά αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα τραυματίστηκαν από τη χρήση μαχαιριών. Τρεις τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες και ένα μέλος της ομάδας μας δέχθηκε έως και επτά (7!) μαχαιριές».

Εξάλλου, την ανάγκη να κινηθεί άμεσα σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Κροάτη δικηγόρου με αφορμή δηλώσεις που έκανε, ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) o Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Θυμίζουμε ότι ο Κροάτης δικηγόρος, που είναι και οπαδός της ναζιστικής συμμορίας «ΒΒΒ», είχε δηλώσει ανάμεσα σε άλλα: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια. Ξέρω από τη δική μου εμπειρία ότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εντελώς λάθος κάποια γεγονότα» και πρόσθετε προκλητικά: «Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε την πραγματική αλήθεια μέχρι να επιστρέψουν οι συμμετέχοντες. Αφού δεν μπορούμε να μάθουμε τι συνέβη, όλο αυτό μπορεί να ονομαστεί δημοσιογραφικό όργιο».

Ανάλογη επιστολή στο Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέστειλε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ