Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι

Οσο πιο πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγούν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή του λαού

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λακωνίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στον δήμο Σπάρτης, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρουσίασαν μέσα από συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, και ο Δημήτρης Αρφάνης, υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης.

Εισηγητικά ο Ν. Κουτουμάνος καταδίκασε τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από φασίστες χούλιγκαν και καυτηρίασε το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά για να εμποδίσουν λαϊκούς αγώνες, όπως αγροτών στον νομό, ενάντια στην κατασκευή σκουπιδοεργοστασίου στη Σκάλα, στις διαμαρτυρίες ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών (π.χ. στο Γεράκι, στη Νεάπολη, στον Πάρνωνα), στις κινητοποιήσεις των φοιτητών για την Εστία, κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας κάθε φορά.

«Είναι πολιτική επιλογή αυτός ο προσανατολισμός: Βία και καταστολή για τον εργαζόμενο λαό που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες επιβίωσης - ασυδοσία για το οργανωμένο έγκλημα, ασυδοσία για τις φασιστικές συμμορίες που μπορούν να διασχίζουν την Ελλάδα από πάνω μέχρι κάτω χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας», είπε, για να προσθέσει ότι και το τελευταίο συμβάν δεν αποτελεί θέμα ανικανότητας, αλλά διαχρονικών επιλογών του αστικού κράτους και των προτεραιοτήτων του.

Καταδίκασε το περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου σε επιχείρηση τροφίμων από την εργοδοσία στη Μεσσηνία, τονίζοντας: «Είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ευρωενωσιακής πολιτικής. Εχουν αποθρασύνει την εργοδοσία. Εδώ ο εργοδότης μπορεί να μη μετράει το διάλειμμα στον χρόνο εργασίας, να μετράει ενεργό και ανενεργό χρόνο, να κρατάει τους εργαζόμενους για δουλειά όσο θέλει, να δουλεύουν και σε δύο εργοδότες 16 ώρες, το νέο κερασάκι στην τούρτα... Αρα ας του ρίξουμε και ένα χέρι ξύλο, αφού δεν δέχεται να απολυθεί υπογράφοντας την "οικειοθελή" του αποχώρηση, μιας και αυτό ήταν θεσμός στη συγκεκριμένη εταιρεία!».

Επεσήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όλων όσοι υφίστανται τη βάρβαρη πολιτική, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης από κυβερνήσεις και ΕΕ που δίνουν το «πράσινο φως» στην ασυδοσία, και υπογράμμισε την ανάγκη να βρουν μπροστά τους το οργανωμένο κίνημα:

«Σ' αυτόν τον αγώνα θα βρει συμμάχους τούς κομμουνιστές και τους συνοδοιπόρους τους μέσα στα Δημοτικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οσοι διαπιστώνουν για παράδειγμα την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στον χώρο της Υγείας, όπου η έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού προσωπικού χτυπάει "κόκκινο", θα πρέπει να πάψουν να αποδέχονται τις δικαιολογίες των κυβερνήσεων και των διορισμένων από αυτές υπουργών και διοικητών, και να αποδεχτούν ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σπάρτης και των Κέντρων Υγείας του νόμου αποτελούν συνειδητή κυβερνητική επιλογή, για επιχειρηματική λειτουργία ακόμα και της δημόσιας Υγείας. Οσοι καλλιεργούν ψευδαισθήσεις ότι η λύση βρίσκεται στη λειτουργία νοσοκομείων με ΣΔΙΤ, ας απαντήσουν, γιατί δεν ξεκινάει αυτή η αρμονική συνεργασία από τώρα, τουλάχιστον όσον αφορά την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού; Θα πάει πακέτο με το κτίριο; Μέχρι τότε, στα Επείγοντα θα υπάρχουν μόνο αγροτικοί και ανειδίκευτοι γιατροί;

Οσοι αγωνιούν για την παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος της Λακωνίας, βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στην υπηρεσία του κέρδους, θα πρέπει να πάψουν να αποδέχονται τις δικαιολογίες των τοπικών εκπροσώπων των κομμάτων που προωθούν αυτήν την πολιτική. Οσο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνουν προς τα κάτω, τόσο περισσότερο το παίζουν ανεξάρτητοι, αχρωμάτιστοι, υπερκομματικοί, αλλά στην πραγματικότητα τους βαραίνουν οι πολιτικές επιλογές των κομμάτων από τα οποία προέρχονται. Δείτε την τακτική τους στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις ανεμογεννήτριες: Οταν διαμαρτύρεται ο κόσμος είναι μαζί του, όταν ψηφίζουν είναι με την ανάπτυξη και την κυβερνητική γραμμή!».

«Απέναντι στο μαύρο μπλοκ των αντιλαϊκών δυνάμεων, στο οποίο ηγείται η κυβέρνηση της ΝΔ και συμμετέχουν τα κόμματα που έχουν κοινό όραμα και κοινή στρατηγική, μπορεί να σταθεί μόνο ο οργανωμένος λαός με τους συλλόγους και τα σωματεία του, με τους αγώνες και την πάλη του», τόνισε. Κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 8 Οκτώβρη, σε όλες τις κάλπες, και κατέληξε: «Οσο πιο πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγούν με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η φωνή των εργαζομένων, η φωνή των αγροτών, της νεολαίας, όλου του λαού».

Ψηφοδέλτιο με αγωνιστές στην πρώτη γραμμή

Σημαντικά ανανεωμένο, από λαϊκό κόσμο που έχει βρεθεί μπροστά στους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και λαού, είναι και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Σπάρτης, με τον Δημήτρη Αρφάνη, να στέκεται στις παρεμβάσεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου όλο το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πλέον έχουμε πείρα, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν οι καραμέλες περί αυτοδιοίκησης, νέων μη δοκιμασμένων υποψηφίων, χωρίς ταυτότητες, ανθρώπους της αγοράς και πάει λέγοντας".

Το ψηφοδέλτιο με τους περιφερειακούς συμβούλους για την ΠΕ Λακωνίας αποτελείται από τους: Ελένη Αναγνωστοπούλου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, δημοτική σύμβουλο Μονεμβασιάς. Ελένη Βαλιώτη, λογίστρια - φοροτεχνικό, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης. Αλέκο Βουνάση, γιατρό ακτινολόγο - ακτινοδιαγνώστη, δημοτικό σύμβουλο Σπάρτης. Γρηγόρη Βουλουμάνο, πολιτικό μηχανικό, γραμματέα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λακωνίας. Βασίλη Βρουλίτη, αγρότη, γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Τριαντάφυλλο Ζάβαλη, εκπαιδευτικό, μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ. Χρήστο Ηλ. Κολοβό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μόντρεαλ, διευθυντή ορχήστρας - ερευνητή - βιολονίστα. Ευγενία Κυριακουλάκου, 21 ετών, φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου ΓΠΑ. Ματίνα Οικονόμου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ