Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο

Χιλιάδες κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, που διοργάνωσαν στην Αταλάντη οι ΚΟ Λοκρίδας του ΚΚΕ, απολαμβάνοντας τραγούδια πολλών σημαντικών Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, που έχουν μείνει χαραγμένα στην καρδιά του λαού, μέσα από τη μοναδική φωνή του αξέχαστου ερμηνευτή.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο γήπεδο ποδοσφαίρου της Αταλάντης, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συναυλία βρέθηκαν και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, καθώς επίσης και η αδερφή του Δημήτρη Μητροπάνου, Σμαρώ.

Η συναυλία περιελάμβανε παρουσίαση τμήματος του αφιερώματος στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο, που επιμελήθηκε η ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένεια του αξέχαστου ερμηνευτή πριν από έναν περίπου χρόνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον χαμό του. Συμμετείχαν γνωστοί ερμηνευτές, όπως η Πέγκυ Ζήνα, ο Μπάμπης Στόκας, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η ορχήστρα «Δημήτρης Μητροπάνος», ενώ το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον Γιάννη Διονυσίου.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας τίμησαν με την παρουσία τους στη μεγάλη αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας τη μεγάλη αγάπη του λαού για τον αξέχαστο ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και το πλατύ άνοιγμα και τη δουλειά των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής, τόσο τις μέρες που προηγήθηκαν της εκδήλωσης όσο και όλο το προηγούμενο διάστημα.


Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Θωμά Καρατράντου, μέλους της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ το αφιέρωμα προλόγισε η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

«Δώστε δύναμη στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"»

Στον χαιρετισμό του, ο Θ. Καρατράντος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, τους χιλιάδες παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα την αδερφή του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου, Σμαρώ, και τόνισε:

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων της Λοκρίδας μας γεμίζει χαρά, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα που δίνει το ΚΚΕ μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές στην περιοχή μας, για να δουλεύουμε, να δημιουργούμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας στον όμορφο τόπο μας».

Και αναφέρθηκε στους αγώνες στην περιοχή της Λοκρίδας, όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές, ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, για την ενίσχυση του ΚΥ Αταλάντης κ.ά. «Το βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές, τώρα ο λαός της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να το κάνει άλμα, να στηρίξει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο μας και στην Περιφέρεια με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Μπασδέκη», σημείωσε και τόνισε: «Στον δήμο Λοκρών σήμερα όσο ποτέ, είναι ώριμο και δυνατό ο λαός της περιοχής να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής, να στηρίξει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", το ψηφοδέλτιο της νίκης και της ελπίδας.

Οι ερμηνευτές επί σκηνής
Οι ερμηνευτές επί σκηνής
Για να έχει πλάι του στον αγώνα ένα ακόμα ισχυρό αποκούμπι δίπλα στα συνδικάτα, τον Αγροτικό Σύλλογο, στους συλλόγους επαγγελματιών, τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς, για να έχει δίπλα του έναν δήμο στήριγμα στον αγώνα του και όχι δήμο που θα υλοποιεί τοπικά κάθε πτυχή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβερνητική αυτή πολιτική εκφράζεται και εξειδικεύεται στους δήμους με την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, την έλλειψη διεκδίκησης έργων υποδομής Υγείας και Πρόνοιας, μόρφωσης, πολιτισμού, αθλητισμού, ψυχαγωγίας, έργων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από φυσικές καταστροφές».

«Με ανοιχτή καρδιά και καθαρό μυαλό, δώστε δύναμη στο ψηφοδέλτιο της νίκης και της ελπίδας, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν πρωτοπόροι εργάτες αγωνιστές από τη ΛΑΡΚΟ και τις επιχειρήσεις της περιοχής, αγωνιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι που διψάνε για ζωή. Ο λαός της περιοχής έχει να διαλέξει ανάμεσα στους δοκιμασμένους, και μάλιστα με μακροχρόνια θητεία, υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα από το χρώμα και τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και από την άλλη, το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με δοκιμασμένους αγωνιστές που αναμετρήθηκαν - συγκρούστηκαν - κόπιασαν για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν αντιλαϊκές επιλογές».


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την αδελφή του αξέχαστου Δ, Μητροπάνου, Σμαρώ
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την αδελφή του αξέχαστου Δ, Μητροπάνου, Σμαρώ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ