Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Φεύγουν και οι τελευταίοι, με τις τσέπες λεηλατημένες

Οσοι από τους τελευταίους αδειούχους του Αυγούστου έχουν τη δυνατότητα, αποχωρούν αυτές τις μέρες προς τον τόπο διακοπών τους, με αφορμή την αργία του Δεκαπενταύγουστου. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά για όσους θα ταξιδέψουν προς τα νησιά του Αιγαίου και έχουν κλείσει ή θα κλείσουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, το χέρι θα μπει βαθιά στην τσέπη, αφού θα ξοδευτεί σχεδόν ένας μισθός μόνο για το πηγαινέλα, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα έχει εκτοξευτεί.

Μια 4μελής οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει στην οικονομική θέση για Σύρο με το αυτοκίνητό της, θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 609 ευρώ με επιστροφή!

Από Πειραιά για Ικαρία μετ' επιστροφής, για το 8ωρο ταξίδι στο κατάστρωμα (βλέπε ...πλαστική καρέκλα) μια 4μελής οικογένεια χωρίς αυτοκίνητο θα πρέπει να δώσει 468 ευρώ.

Για Σάμο, μια 4μελής οικογένεια για πηγαινέλα χωρίς αυτοκίνητο θα πρέπει να καταβάλει 565 ευρώ, ενώ με αυτοκίνητο, του οποίου το ναύλο έχει εκτιναχτεί στα 122,50 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει συνολικά 810 ευρώ!

Και για τα νησιά του Ιονίου, επίσης, το ταξίδι θα είναι παραπάνω από τσουχτερό. Χωρίς να υπολογίζουμε τη μετακίνηση οδικώς μέχρι τα λιμάνια αναχώρησης, έχουμε τα εξής:

Για να πάει στο νησί της Ιθάκης (λιμάνι Πισαετού) από την Πάτρα και να επιστρέψει στην πόλη, μια 4μελής οικογένεια με ΙΧ χρειάζεται να ξοδέψει κοντά 200 ευρώ με παιδιά 5 έως 7 ετών, ενώ αν αυτά είναι μεγαλύτερης ηλικίας το κόστος αγγίζει τα 230 ευρώ.

Για την Κεφαλονιά, το δρομολόγιο Πάτρα - Σάμη - Πάτρα, επίσης για τετραμελή οικογένεια με παιδιά 5 έως 7 ετών, αγγίζει τα 200 ευρώ, ενώ με τέσσερις ενήλικες εκτοξεύεται στα 230. Οσο για τη Ζάκυνθο, το ταξίδι από και προς το λιμάνι της Κυλλήνης για μια τετραμελή οικογένεια ενηλίκων με ΙΧ κοστίζει σχεδόν 177 ευρώ.

Απέναντι στο μάτωμα του λαϊκού εισοδήματος και την κοροϊδία κυβέρνησης - ακτοπλοϊκών εταιρειών, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα στον λαό, στους ναυτεργάτες, σε όλους τους εργαζόμενους στη ναυτιλία, στους νησιώτες, διεκδικώντας:

Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν ήδη πληρώσει τα πανάκριβα εισιτήρια. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά. Εξασφάλιση συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων. Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών, με αύξηση των μισθών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση. Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια λαϊκή οικογένεια θέλει έναν μισθό για κυριακάτικο τραπέζι και ταξίδι στο χωριό (2023-04-14 00:00:00.0)
«Φωτιά» παίρνουν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (2022-04-19 00:00:00.0)
«Χάντρες» για τους νησιώτες, ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές (2018-06-30 00:00:00.0)
Είδος πολυτελείας η καλοκαιρινή «ανάσα» για τους εργαζόμενους (2008-08-10 00:00:00.0)
Απαγορευτικές οι τιμές των εισιτηρίων (2006-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ