Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα

«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» οι απαντήσεις δύο υπουργών σε Ερωτήσεις του Κόμματος πέρυσι και φέτος

Αλλεπάλληλες ήταν οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, και προς τη σημερινή και προς την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την πυροπροστασία της Πάρνηθας. Ωστόσο, οι απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών ήταν «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε».

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ κατέθεσε προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Β. Κικίλια Ερώτηση για την προστασία της Πάρνηθας στις 14 Ιουλίου 2023, ζητώντας μέτρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και καταγγέλλοντας την ανυπαρξία ουσιαστικής προστασίας, καθώς δεν υλοποιήθηκαν ποτέ τα αναγκαία έργα πρόληψης - αντιπυρικής προστασίας, δεν υπήρξε καμία βελτίωση στις υποδομές (δίκτυα κρουνών, υδατοδεξαμενών, στελέχωση πυροφυλακείων κ.λπ.), ενώ το Δασαρχείο της Πάρνηθας παραμένει χωρίς κανέναν δασεργάτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιήσει το παραμικρό έργο.

Ανάλογου περιεχομένου Ερώτηση είχε καταθέσει και στις 24/5/2022 προς τον τότε υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευρ. Στυλιανίδη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι απαντήσεις και των δύο υπουργών είναι σχεδόν πανομοιότυπες και στην ουσία κενές περιεχομένου.

Η κυβέρνηση επικαλείται τα κονδύλια - ψίχουλα που έχουν δοθεί στους δήμους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση εκτάσεων, αποκρύπτοντας επιπλέον ότι αυτά αφορούν τις εκτάσεις που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό και όχι τις δασικές εκτάσεις.

Ακόμα κι αυτά τα κονδύλια είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τις πραγματικές ανάγκες και φτάνουν ίσα - ίσα για να καλύψουν τα μεροκάματα που δίνονται στους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι προσλαμβάνονται για τρεις μήνες μέσω ιδιωτών εργολάβων που αναλαμβάνουν τις εργασίες.

Παράλληλα, και οι δύο υπουργοί αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτει το ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική και στα Δασαρχεία. Παραπέμπουν σε ένα «τοπικό συμβούλιο» που συστήνεται κάθε χρόνο από την τοπική Πυροσβεστική και άλλους φορείς και καταρτίζει ένα σχέδιο «επί χάρτου», αφού δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ