Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Μπροστά στη μάχη μέλη του ΚΚΕ

Και ενώ το κράτος των εργοδοτών απουσιάζει, τα μέλη του ΚΚΕ έδωσαν και πάλι το «παρών», για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στα μέτωπα κατάσβεσης της φωτιάς, στη μάχη για την προστασία της περιουσίας του λαού.

Από την πρώτη στιγμή, κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονταν στην περιοχή, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Θοδωρή Χιώνη, Κύριλλο Παπασταύρου και Γιάννη Πρωτούλη.

Χτες, το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στην Πάρνηθα με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής. Και εκεί σχηματίζονταν ομάδες και συνέδραμαν όπου χρειάζονταν, σβήνοντας μικροεστίες, κάνοντας εργασίες αποτροπής αναζωπυρώσεων και βοηθώντας κατοίκους όπου υπήρχε ανάγκη. Και χτες το βράδυ ομάδες του ΚΚΕ παρέμειναν στην περιοχή σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ, από νωρίς το μεσημέρι, ο Θοδωρής Χιώνης κατήγγειλε τα προπαγανδιστικά τερτίπια της κυβέρνησης, που ισχυριζόταν ότι δίνει τη μάχη να μην καεί η Πάρνηθα...! Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τις γελοιότητες και τα προπαγανδιστικά τερτίπια. Η φωτιά από χτες (σ.σ. προχτές) καίει τις πλαγιές του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στον εθνικό δρυμό. Το ότι μέχρι τώρα προπαγάνδιζαν ότι τάχα μου και δήθεν όλη η προσπάθεια είναι για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα είναι αστειότητα, αφού η φωτιά ξεκίνησε και αναπτύχθηκε μέσα στην Πάρνηθα. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι ελάχιστα, οι υποδομές πολύ αδύνατες. Ακόμα και τώρα να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για να σταλούν στο μέτωπο μέσα στην Πάρνηθα όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά. Το αν υπολογίζουν ότι κάπου και κάποια στιγμή θα σβήσει, δεν μπορεί να θεωρείται κανονικότητα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες που υπάρχουν. Καλούμε όλο τον λαό και τους εργαζόμενους της Αττικής να απαιτήσουν να σταλούν όλα τα αναγκαία μέσα για να σταματήσει η φωτιά στην Πάρνηθα, όπως και για να προστατευθούν οικισμοί και κρίσιμες υποδομές».


Σε μια από τις πολλοστές παρεμβάσεις του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλια, απαιτώντας: «Πάρτε μέτρα έστω και τώρα, σας είχαμε προειδοποιήσει για την Πάρνηθα από την Τρίτη». Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση στην Πάρνηθα και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσα, τώρα, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, να συγκεντρωθούν πυροσβεστικές δυνάμεις, για να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα στην Πάρνηθα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ