Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία

Επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε χτες στο Βελβίτσι του δήμου Πατρέων στην Αχαΐα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, από δύο εστίες. Αμεσα επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς υπήρχε κίνδυνος επέκτασής της. Η μία εστία ελέγχθηκε άμεσα, ωστόσο για τη δεύτερη δινόταν μάχη να μην ξεφύγει. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές υπήρχε κίνδυνος, με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Επιτόπου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή. Επίσης, μεγάλη αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, με τον δήμο να συντρέχει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την προσπάθεια κατάσβεσης. Επιτόπου βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαρμούτα.

Σύμφωνα με κατοίκους, πριν την έναρξη της φωτιάς ακούστηκαν εκρήξεις, πιθανώς από γκαζάκια. Σημειωτέον, ανάλογο περιστατικό πυρκαγιάς είχε σημειωθεί και την Τρίτη, στο ίδιο περίπου σημείο. Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών, με προληπτικά μέτρα και με ενίσχυση των δήμων, όπως και του δήμου Πατρέων, απαίτησε σε δήλωσή του από το σημείο ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ακοβα του Αργους, κοντά στα σπίτια του οικισμού της Κόκλας. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια, ενώ και εδώ υπήρχαν αναφορές από κατοίκους της περιοχής για εκρήξεις πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Αν και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά σχετικά γρήγορα, οι φλόγες άφησαν πίσω τους καμένα ελαιόδεντρα και πορτοκαλιές, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστη και ένα αγροτόσπιτο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τοπικά ΜΜΕ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες (2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα) δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Αργος και Ναύπλιο, ένα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές, καθώς και υδροφόρες δήμων και της Περιφέρειας.

Φωτιές εκδηλώθηκαν επίσης στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας και στην Πλάκα Καλαβρύτων, οι οποίες ελέγχθηκαν, ενώ χτες ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Τρίτης στην Αγία Σοφία Αρκαδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ