Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση νόμου για τον Κασιδιάρη

Πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη από τις τοπικές εκλογές κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε ότι το φασιστοειδές έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αθηναίων. Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, προβλέπεται αποκλεισμός συνδυασμού των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του οποίου ο υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης, ή ο πραγματικός επικεφαλής, έχει καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό σε κάθειρξη για συγκεκριμένα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα που επιφέρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η κυβέρνηση αντιτίθεται. Ενδεικτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για «κίνηση εντυπωσιασμού» από πλευράς του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας σε διάταξη που είναι ήδη σε ισχύ για τους αιρετούς στην Τοπική Διοίκηση. Πρόσθεσε δε ότι την προηγούμενη τετραετία, μετά την καταδίκη Κασιδιάρη, «ετέθη σε αργία και δεν συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ως δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων».

Από το ΠΑΣΟΚ αντιτείνουν ότι το επιχείρημα της αργίας δεν καλύπτει τη διαδικασία τού να κατέβει κανείς στις εκλογές, να σχηματίσει συνδυασμό και ο συνδυασμός αυτός να έχει και άλλα μέλη εκτός αυτού που θα τεθεί σε αργία.

Στο μεταξύ, αντίστοιχη πρόταση προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με «πατρόν» την πρόταση που είχε καταθέσει πριν τις βουλευτικές εκλογές, η οποία - όπως και η πρόταση της κυβέρνησης - άνοιγε επικίνδυνους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ