Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Κοινό κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο

Σε συμμετοχή στο σημερινό λαϊκό συλλαλητήριο καλούν ορειβατικοί, πεζοπορικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι τις τελευταίες ώρες με κείμενο - κάλεσμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το κάλεσμα, που υπογράφουν ο ΣΕΟ Αθήνας, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας και ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης, έχει βρει ευρεία ανταπόκριση μεταξύ των μελών ορειβατικών συλλόγων αλλά και κόσμου που αγαπάει το βουνό.

Το κάλεσμα αυτό στηρίζουν επίσης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν, σύλλογοι όπως ο ΕΠΟΣ Φυλής, ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, ο οποίος θα βρίσκεται στον χώρο του συλλαλητηρίου με πανό, ο ΕΟΣ Αθηνών κ.ά.

Το κάλεσμα αναφέρει:

«Τις κρίσιμες αυτές στιγμές που βλέπουμε σε όλη τη χώρα, για ακόμη μια φορά, να καίγονται συνάνθρωποί μας, οι περιουσίες μας, τα ζώα μας και ο φυσικός μας πλούτος, δεν μπορούμε να σωπάσουμε.

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, που η Πάρνηθα βρίσκεται για ακόμη μια φορά στις φλόγες, δεν μπορούμε να σωπάσουμε.

Αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης όπου δεκάδες μέλη ορειβατικών και πεζοπορικών συλλόγων συνδράμουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής, μαζί με κατοίκους και εθελοντές. Εδώ στις πρώτες γραμμές του μετώπου προσπαθούμε να συμβάλουμε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει στην Πάρνηθα.

Τις τελευταίες μέρες ένα σημαντικό τμήμα του ορεινού όγκου της Πάρνηθας έχει καεί. Και αυτή η φωτιά είναι το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης, της κατάλληλης στελέχωσης της Πυροσβεστικής, της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, του καθαρισμού του δάσους, της στελέχωσης των δασαρχείων με την πρόσληψη δασεργατών και του απαιτητού εξοπλισμού. Εχουν καεί τμήματα του δάσους, αναρριχητικά πεδία, πεζοπορικές διαδρομές που τις έχουμε περπατήσει με τους συλλόγους μας, που κάναμε τα πρώτα μας βήματα στην επαφή μας και τη γνωριμία μας με την Πάρνηθα, που τόσα χρόνια προσφέρει μια ανάσα σε χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αττικής ως ο πιο σημαντικός ορεινός όγκος και πνεύμονας πρασίνου του Λεκανοπεδίου μας.

Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή κατάσβεσης της πυρκαγιάς και δεν σωπαίνουμε. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό της Αττικής στο κάλεσμα εργατικών σωματείων, φορέων και συλλόγων την Παρασκευή. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη, προστασία και πυρόσβεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες (2010-06-20 00:00:00.0)
Ενισχύστε τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου (2005-08-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Ολυμπιάδα Ειρήνης (2004-05-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-11-09 00:00:00.0)
Ειρηνοδρομία για το παιδί (1998-11-21 00:00:00.0)
Την Κυριακή η 7η Ειρηνοδρομία στη Νίκαια (1996-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ