Κυριακή 14 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλισμού

- Το «καζάνι» στην εγγύς ανατολή για άλλη μια φορά βράζει. Πρόσφατα παρακολουθήσαμε την επέμβαση στην κεντρική Ασία. Η δε, Κρήτη χρησιμοποιείται ως αεροπλανοφόρο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Ποια η στάση σας απέναντι στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών;

- Και για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και για λόγους ανθρωπισμού ενάντια στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων που επιδιώκει την παγκόσμια κυριαρχία με πρόσχημα την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία», καταδικάζουμε τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας και όλο τον κόσμο. Συμπαραστεκόμαστε στον παλαιστινιακό λαό και σ' όλα τα θύματα των εξωτερικών επεμβάσεων ή της εσωτερικής καταπίεσης από τα αυταρχικά καθεστώτα στην περιοχή μας.

Και για λόγους όμως συνέπειας στην προσπάθεια αναβάθμισης της Αυτοδιοίκησης που κάνουμε, αντιδρούμε στο διχασμό και την εχθρότητα μεταξύ των λαών, που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ - ανάμεσά τους και η ελληνική. Αντιδρούμε στη διάθεση τόσο υπέρογκων κονδυλίων για εξοπλισμούς και εκστρατευτικά σώματα εκτός συνόρων, που αφαιρούνται από την ανάπτυξη σε όφελος του λαού και από την Αυτοδιοίκηση.

Σημειώνουμε ότι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης, πριν 20 μέρες ο δήμαρχος και ορισμένοι εκ των υποψηφίων να πάρουν το χρίσμα δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ, δεξιώθηκαν στο δημαρχείο τον πρέσβη της αμερικάνικης κυβέρνησης κ. Μίλερ που ήρθε ως πλασιέ αμερικάνικων επενδύσεων στην Κρήτη.

- Στο νησί σας λειτουργεί και η βάση της Σούδας...

- Δεν αρκεί μόνο η απομάκρυνση της βάσης από την Κρήτη. Χρειάζεται ένα πατριωτικό, λαϊκό μέτωπο που θα επιβάλει τον αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας σε αντίθεση στα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Σ' αυτό το Μέτωπο, πρέπει να έχει θέση η Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό θα εξαρτηθεί σημαντικά από το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ